ZIKZAK WEBLOG: Bir internet sitesine daha kapatma



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Bir internet sitesine daha kapatma

Ekşi Sözlük'ten sonra, kültür ve sanat üzerine yayın yapan Antoloji.com'a da erişim engellenmiş. Karar üzerine site yönetimi aşağıdaki açıklamayı yapmış...
İnternet'in kültür ve sanat merkezi konumunda olan www.antoloji.com sitesi, mahkeme kararıyla kapatılmıştır. Yasalara %100 uygun yayın yapan; şiir ve kitaptan başka herhangi bir konu ile ilgilenmeyen bu seviyeli sitenin aniden kapatılması bizi şaşkınlığa uğratmıştır. Sitemizin; kimin başvurusu ile, hangi nedenle, hangi mahkeme tarafından kapatılmasına karar verildiğini şu anda bilmiyoruz. Bu konuda hiç bir merci tarafından bize herhangi bir bildirimde veya uyarıda bulunulmadığı gibi; sitenin kapatılma kararı dahi bize bildirilmemiştir. Avukatımız yarın (18 Nisan Çarsamba) sabah konuyu araştırarak sitemizin niçin kapatıldığını öğrenmeye çalışacaktır. Ardından kararın iptali için gerekli yasal girişimlerde hemen bulunacağız...
Mahkemelerin erişim engelleme kararlarına alıştık ama bu kararlar internet özürlü kişiler tarafından çıkartılınca komik durumlar oluyor. Mesela Ekşi Sözlük için sozluk.sourtimes.org adresi yasaklıyken, www.eksisozluk.com adresi için yasaklamaya gerek duyulmuyor. Geçen seneki kapatma olayında da .com uzantılı site yasaklı değildi... Antoloji.com'a erişimin engellenmesi olayında da durum aynı. Antoloji'ye www.antoloji.com adresinden ulaşılamıyorken, www.antoloji.com.tr adresinden sorunsuz bir şekilde ulaşılabiliyor. Üstelik kapatılmayan adresin com.tr olması da ayrıca ilginç. Dahası, kapatma kararında bir yanlışlık mı var, yoksa erişimi engelleme işlemini yapanın ciddiyetsizliği midir bilmiyorum ama Antoloji.com'daki açıklamada "sozluk.sourtimes.org internet sitesi T.C. Eyüp 3.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 12.04.2007 tarih ve 2007/43 sayılı kararı gereği erişimi engellenmiştir" ifadesi yer alıyordu...

3 yorum:

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

@

İnsan başına gelince anlıyordur.. meselâ birileri hakkımızda olumsuz propaganda yapsa, bizler de mutsuz oluruz sanırım.

Kapatma kararı bizi mutsuz etmiş olsa da.. ümidimiz, meselenin her iki taraf adına tatlıya bağlanmasıdır.. ve, adâletin yerini bulması tabi.

Adsız dedi ki...

Düpedüz terbiyesizlik... İnternetimize el sürmeyin !!!

Adsız dedi ki...

Tabi el sürmeyin internetimize baştan aşağı rezelet oldu net genel anlamada kapatılacak bir sürü site var ben forum yöneten birisi olarak bi çok sitenin kapatılması taraftarıyım.Edepsizlik, ortak değerlere saygı yok galiba bunlar uzaydan geldi.

Terbiyesizlikmiş, yok öyle serbestlik efendim.Ne demek belki sen yara sağlarsın belki çok site iyidir , peki çirkinlikten saygısızlıktan başka sergilemeyen sitere napacaz hackleyecezmi nereye kadar?

Herşey bir kurala bağlı olmalıdr ve buna uymalıdır.Vardır yasalara uymayan bi tarafı eğer yoksa hakılığı kanıtlanır açılır tekrar mevzu siteler.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?