ZIKZAK WEBLOG: Taş atana silah sıkılır mı?



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Taş atana silah sıkılır mı?

Yılmaz Özdil, Sabah gazetesindeki köşesinde Diyarbakır'da yaşanan olayları değerlendirmiş...
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bu ay Diyarbakır İtfaiyesi'nden daha yüklü fatura gelecek. Çünkü habire su sıkıyorlar. Oldu olacak vernel de ekleyin, tam yumuşasın ortam. Bakın bir haftadır şehirleri yakıyorlar. Apo posterleriyle halay çekiyor, kepenkleri kapatıyor, dükkânları yağmalıyor; caddelere Molotof, panzerlere taş atıyorlar. Devlet ne yapıyor? Tulumbacılık... Diyebilirsiniz ki, "ne yapalım yani, taş atana silah mı sıkalım?" Güzel bir soru. Güzel bir soru da... Başbakan'a alt tarafı iki tane yumurta atan çocukları "devleti yıkmaya ve rejimi değiştirmeye tam teşebbüs suçu" ndan yargılamayı biliyorsun. Devlete benzin şişesi fırlatanlara neden bu kadar "şefkatli" davranıyorsun? Kürt olmak, suç işleme özgürlüğü mü veriyor insana?
Taş atana silah sıkılır mı?.. İngiltere'de terörist sanılanlar, ABD'de ise elini cebine atan şüpheliler vurulabiliyorsa bunlar da vurulur. Tabi silah polisin eline süs olarak verilmediyse veya molotofkokteyli atarak insan öldürenlere hoşgörüyle yaklaşmıyorsanız... Bu arada, kovaladığı hırsızları yakalamak için silahını kullanabilen polis, içinde insan varken otobüs yakanlar için silahını kullanmıyorsa ya da polisin buna yetkisi yoksa durumumuz gerçekten içler acısıdır... Eğer polisin elindeki silah sadece havaya ateş etmeye yarıyorsa o zaman silah alımı için o kadar ihale yapmaya gerek yok. Verirsiniz hepsinin eline birer mantar tabancası, olur biter...

Merak ettiğim bir şey daha var... İstanbul'un göbeğindeki her otobüs yakma eylemine kameramanlar yetişebiliyor ve görüntü alabiliyorken polisin olay yerine daha sonraları gelmesi, ellerindeki kalkanların arkasına sığınıp olay çıkartanlara müdahale etmekten kaçınması ve müdahale edince de sadece tek bir sokakata toplanmış olan teröristleri yakalayamaması gerçekten ilginç. Çevredeki her sokağın girişini kapatmak sonra da sıkışan teröristlere müdahale edip onları yakalamak çok mu zordur?.. Bu sorunun yanıtı aslında belli... Ya teröristleri yakalamak istemiyorlar ya da gerçekten beceriksizler...

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?