ZIKZAK WEBLOG: Çocuk suçlular



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Çocuk suçlular

Terör örgütünün gösterilerde çocukları kullanması siyasetçiler ve gazeteciler tarafından sıklıkla eleştiriliyor... Eleştiren kişiler bilmiyor mu ki belli bir yaşın altındakiler suç işlediğinde mahkemelerce serbest bırakılıyor. Muhtemelen biliyorlardır. Peki o zaman neyi, niçin eleştiriyorlar? Tekrar tekrar suç işleyen çocukların bile içeri tıkılamadığı bir ülkede hırsızlık ve terör eylemlerinde çocukların kullanılması çok mu gariptir?.. Birkaç örnek verelim... Bir çocuk, arkadaşını kalbinden bıçaklasa bile tutuksuz yargılanabiliyor...
Antalya'da özellikle ilköğretim çocukları ve yaşlıların korkulu rüyası haline gelen küçük suç makinesi 14 yaşındaki G.A.D. bu kez de pompalı tüfek ve kesici çok sayıda aletle yakalandı. Antalya Hayvanat Bahçesi görevlilerinin ihbarı üzerine yakalanan 4 gencin üst aramalarında bir pompalı tüfek, çeşitli boylarda bıçak ve çalıntı olduğu belirtilen cep telefonları ele geçirildi. Gençlerden birinin, bazı ilköğretim okulu öğrencileri ve yaşlılardan bıçak zoruyla gasp yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ancak mahkemece yaşının küçük olması nedeniyle serbest bırakılan G.A.D. (14) olduğu belirlendi.
Gaziantep'te tartıştığı sınıf arkadaşı tarafından okul çıkışında kalbinden bıçaklanan, 16 yaşındaki lise öğrencisi Tayfun Bozdağ, tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olaydan 11 gün sonra hayatını kaybetti. Bozdağ'ın ölümüyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ş.Y. için yakalama emri çıkarıldı. Halen firarda olan zanlının yakalanması için çalışmalar sürerken, Bozdağ'ın cenazesi, Hoşgör Camii'nde öğle nammazına müteakip kılınan namazın ardından toprağa verildi.


1 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Suçlar tamamen 18 yaş altına kayıyor. Artık kanunlar onlardan yana...

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?