ZIKZAK WEBLOG: Günlük tut, hayatın kararsın!



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Günlük tut, hayatın kararsın!

Akşam'ın cumartesi ekinde bazı blog yazarlarının karşılaştığı birtakım sorunlara yer verilmiş...
Hikaye yaklaşık üç yıldır blog yazan Doğan'ın bir Amerikan firmasına iş başvurusu yapmasıyla başlıyor. İlk görüşmeden olumlu cevap gelince ikincisi için insan kaynakları müdüründen randevu alıyor ve bu durumu işi kapmış gözüyle yorumluyor. Ama ikinci görüşmeye gittiğinde müdür ona birlikte çalışamayacaklarını söylüyor. Duruma anlam veremeyen Doğan nedenini soruyor. İnsan kaynakları müdürünün 'Hem ABD karşıtı olup hem bir ABD firmasına başvurmakla hata etmişsinizdir belki de' yanıtıyla şoke oluyor. Ceyhun Doğan, insan kaynakları müdürünün bu fikre nereden kapıldığını anlayamıyor. Ama tahmin edeceğiniz gibi işin içinden yine bloglar çıkıyor.
Yazıda örnek olarak gösterilen sorunlarla ya da benzerleriyle karşılaşmak istemiyorsanız blogunuzda veya emin olmadığınız diğer sitelerde kimliğinizi açıklamamanızda fayda var. Eğer özel hayatınızla ilgili bir şeyler yazıyorsanız ve hakkında yazdığınız kişilerin tepkilerinden çekiniyorsanız veya gelebilecek olan tepkilerin sizi üzeceğini düşünüyorsanız tanıdıklarınıza site adresinizi vermemelisiniz. Bu arada blogunuza da çok bağlanmayın, zevk almak, zaman geçirmek için yazın. Kim olduğunu bilmediğiniz kişilerin eleştirileri ve yorumlarını gereğinden fazla önemsemeyin...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel bi noktaya deginmissin...

Adsız dedi ki...

Ben de özel hayatımı yazıyorum ama sınırım var.Ve herkes biliyr kim olduğumu.İsmimi saklama gereği duymuyorum çünkü yanlış bir şey yapmıyorum.Benim yazdıklarım günlerin,yaşadıklarımın ve gördüklerimin bana öğretileri üzerine daha çok.

Ama çok var,çok özelini yazan.Baş belaya girebilir.

Dediğin gibi,yorumlara üzülmemeyi de bir öğrensem.

Bu arada,75 milyon da nereden çıktı.Yok yahu öyle bir laf etmedim.Kendimden şüphelenip gidip bir daha okudum ,aşkolsun :)

Unknown dedi ki...

zikzak, ne guzel bir konuya deginmissin yine...ozel hayat ozelde kalmali...siddetle katılıyorum..:-)

ZIKZAK dedi ki...

Aslında bunlar bilinen şeyler. Blog yazmaya başlayan biri birkaç ay içinde ne yapması gerektiğini kendi kendine öğrenir, blogunda ve yazılarında kendi şartlarına uygun bir yol seçer... Yani bunları daha çok yeni başlayanlar için yazmış oluyorum...

Aslı, tam olarak hatırlıyamıyorum ama sanırım milyonların önüne çıkıyoruz gibi bir şey söylediğini okumuştum... :-)

Unknown dedi ki...

şu iki gündür olayları takip ediyorum da Blog dünyasında neler oluyormuşta haberim yokmuş...üzücü bunlar!!Malum şahıs yakalanmış...Bu tip kişilere tek bir tanı konulabilir...Ruh hastası!!Takip ettiğim blogların tümü kapanıyor...Kim kime güvenir ki artık!!Gercekten üzüldüm...Ne olacak şimdi...

ZIKZAK dedi ki...

Niye şaşırıyorsun ki? Başkalarını rahatsız etmekten zevk alan sorunlu tipler de herkes gibi internete girebilir... Bu arada bloglarını neden kapattıklarını anlamıyorum. Bazılarımız çok alıngan oluyor. Saçma sapan yorumlar geliyor diye siteyi kapatacaklarına yorum özelliğini kapatsınlar olsun bitsin... Eğer kafanızı gelen yorumlara çok fazla takanlardansanız LiveJournal kullanın. Orada "friends only" özelliği mevcut. Sanırım gelecekte bu özellik Blogger'da da olacak...

Adsız dedi ki...

Zikzak, gerçekten etmedim öyle bir laf.Kendimden şüphe ettireceksin beni.Hayır, bazen söylemediğimiz şeyleri yazarlar ama öyle bir şey de yazmamışlar.:)

A bak ama şunu yazmışlar.Ben arkadaşlarım yazmadığımda merak edip arıyor dedim ya, onu hayranları olarak değiştirmişler.

Okuyunca sabah gazetede dedim ki:

Vay be. Ben neymişim böyle :P

Bazı insanlar hassas oluyor,aldıkları yorumlardan etkileniyorlar, neyse ben de pişmeye başladım, gülüp geçiyorum artık.

ZIKZAK dedi ki...

Olsun, "hayranları" lafı daha havalı olmuş... :-)
Yazıda şöyle bir şey var:
[...] bazı aramalar sonucu blogumun ilk sayfada yer aldığını görünceye kadar milyonların önüne çıktığımın çok da farkında değildim... :-)

Adsız dedi ki...

Ahaaa

Tamam şimdi hatırladım.

Dur bir bakayım ropörtajın tamamına. Yani benim gönderdiğim kısıma.Adetim değildir bu kelimeyi kullanmak.Muhtemelen bu kadar göz önünde olduğumu demişimdir.

Olsun ya bunu da eklemişlerse, çok havalı olmuş :P

Havasından geçilmeyen Aslı

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?