ZIKZAK WEBLOG: Prospektüs okumayan doktorlar var



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Prospektüs okumayan doktorlar var

Rahatsızlığından dolayı anneme içeriğinde hormon bulunan bir hap veren doktor, haplardan günde bir adet içilmesi gerektiğini söylemiş ve bir hafta sonra da sayının günde iki adede çıkartılmasını istemiş. Aynı rahatsızlığa sahip olan, dahası, tahlil sonuçları annemin iki katından daha bozuk olan annemin bir arkadaşına ise başka bir doktor, aynı haptan günde bir çeyrek alması gerektiğini, yeni tahlillerden sonra dozun birkaç haftada bir yarım yarım arttırılabileceğini söylemiş. İlk seferde yüksek dozun zararlı olduğunu belirten doktor, "yüksek doz ayaklarını tavana vurdurtur" demiş... Zaten ilacın prospektüsünde de benzer uyarılar yapılmış. Tedaviye günde yarım veya bir adet hapla başlanması gerektiği yazılmış. İki-üç hafta sonra yapılacak olan yeni tahlillerin sonuçları daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu gösteriyorsa iki-üç haftada bir (yarım hap) arttırıma gidilebileceği belirtilmiş ve yüksek dozla başlanmaması uyarısında bulunulmuş... Anlayacağınız, hastalara verdikleri ilaçların prospektüslerini okumaya tenezzül etmeyen bazı doktorlar, yeni tahlil sonuçlarını beklemeden (sanırım hastanın suratına bakıp ne miktarda ilacın yeterli olacağını anlama gibi bir becerileri var) kafalarına göre arttırıma gidebiliyor... Tecrübe dedikleri şey bu olsa gerek...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

İşte böyle de işini bilir doktorlara emanetiz.Her doktorun farklı tedavi etmesini anlarım ama aynı ilacı farklı şekilde kullanmalarını anlayamam.


Aslı

ZIKZAK dedi ki...

Cemil, sağ ol... Tiroid bezi guatr ameliyatından önce fazla çalışıyordu, şimdi de az çalışıyormuş...
Aslı, her meslekte olduğu gibi doktorların arasında da mesleğini iyi yapamayanlar var. Mesela grip kelimesini duyan bazı doktorlar da hastaya, "başka bir rahatsızlığın var mı?" diye sormadan grip ilacı verebiliyor. İlacın prospektüsünde ise (atıyorum) kalp ve şeker hastalarının kullanmaması gerekir gibi ifadeler olabiliyor...

Adsız dedi ki...

bizim yörenin hastalığıdır genelde. karadenizden misiniz siz de?

ZIKZAK dedi ki...

Baba tarafında Rizelilik var da anne tarafında hiç Karadenizlilik yok. Bizimkinin hastalığı (doktor söyledi) ani korku, ani stres gibi nedenlerdenmiş... Zaten 15-20 sene önce Istırancalar'da otomobille uçurumdan aşağıya düştükten sonra olmuştu...

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?