ZIKZAK WEBLOG: Galatasaray'a ceza verilmemeli



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Galatasaray'a ceza verilmemeli

Temsilciler ve dördüncü hakem Galatasaray-Fenerbahçe maçında sahaya atılmış olan her şeyi dakikası dakikasına sıralamışlar. Şimdi bu raporlar ve Fenerbahçe'nin isteği doğrultusunda Galatasaray'a saha kapatma cezası verileceği konuşuluyor... Şimdi hafızalarımızı tazeleyelim ve bu maddelerin neden atıldığını (bence bir misillemedir) anlamaya çalışalım... Geçen sene, 22 Mayıs 2005 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Galatasaray Süper Lig maçını hatırlayalım...

Milliyet gazetesinden "günün ayıbı" başlıklı bir haber...
Saraçoğlu standartları bozuldu... Kadıköy'de hiç küfür edilmiyor iddiası, biraz fazla iddialıydı. Dünya'nın hangi stadında böyle bir temizlik sağlanabilmiş ki! Hatta böyle birşey sağlanabilir miydi ya da sağlanmalı mıydı? Bunlar da tartışma konusu. Ama şu kesinlikle söylenebilir, sezon başından bu yana mümkün olabilecek dil hijyeni sadece bu statta vardı. Bu konuda yurt çapında bir planlama yapacak olanlara bir standart sunulmuştu: Küfürde Kadıköy standartları. Dün bu standart bozuldu. Maçtan önce Özhan Canaydın'a edilen küfürlerle. Hatta bir ara DJ marifetiyle üzerine küfürlü güfteler bezenmiş bildik şarkıların çalınıp, ilgili yerlerde ses kısılmasıyla. Ve tabii küfür, şiddetin ilk adımıdır. Çünkü ardından tünele giren Galatasaraylılar'a şişelerin yağması geldi. Önemli yol almış Fenerbahçe tribünleri en başa döndü.
Milliyet gazetesinden başka bir haber... Başlığı ise çok ilginç: "Galatasaraylı futbolcular pet şişe yağmuruna tutuldu"...
Galatasaraylı futbolcular, Fenerbahçe maçı öncesi ısınmak için sahaya çıkarken adeta pet şişe yağmuruna tutuldu... Maçın başlamasından 45 dakika önce sahaya çıkan sarı-kırmızılı futbolculara maraton tribününden çok sayıda su dolu pet şişe atıldı. Sarı-kırmızılı futbolcular, soyunma odası tünelinden çıkışta koşarak sahaya girerken, çevik kuvvet ekipleri tünel çıkışında kalkanlarıyla futbolcuları yabancı maddelerden korumaya çalıştı. Isınmasını tamamlayan Galatasaraylı futbolcular soyunma odalarına giderken de büyük zorluklarla karşılaşarak, yine pet şişe yağmuruna tutuldu. Tünel girişine gelen futbolcular, tek tek polis kalkanlarının altına koşarak soyunma odasına gidebildi.
Futbolcularıyla birlikte sahaya çıkan Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ergun Gürsoy’a Fenerbahçeli taraftarlar büyük tepki gösterdi. Gürsoy’a tribünlerden yabancı maddeler atılırken, güvenlik güçleri Galatasaraylı yöneticiyi kalkanlarıyla koruma altına aldı. Ancak Gürsoy koruma istemeyince, numaralı tribüne dek özel güvenlik birimlerinin kontrolünde gelirken, bu kez tribünlerden küfür edilmeye başlandı. Numaralı tribün önüne geldiğinde yine yabancı maddeler atılmaya başlayınca Gürsoy, protokol tribününe çıkamadı. Bir süre saha içinde bekleyen Galatasaraylı yöneticiyi polisler yeniden koruma altına alarak tribüne çıkardı.
Arsız bazı Fenerbahçeli yöneticiler için yaşananların fotoğraflarını da verelim ve adalet isteyen zavallıya soralım: Fenerbahçe'nin sahası bu maçtan sonra kapatıldı mı?.. Fotoğraf 1, fotoğraf 2, fotoğraf 3, fotoğraf 4... Bu fotoğraf da bu sene Kadıköy'de yaşananları hatırlamanız için...

Bu arada arsızlık, sadece bazı Fenerbahçeli yöneticilere has bir özellik değil. Denizlisporlu Mehmet Yılmaz'ın topu eliyle düzelterek attığı golü görmezden gelebilen Denizlispor basın sözcüsü de, Denizlispor-Galatasaray maçında bir gollerinin ofsayt gerekçesiyle iptal edildiğinden bahsetmiş ve hakemleri eleştirmiş...

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?