ZIKZAK WEBLOG: Kurtlu çikolatalar



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Kurtlu çikolatalar

Birkaç ay önce marketten son kullanma tarihinin gelmesine daha üç ay olan Nestle'nin bitter çikolatalarından iki tane aldık ve hava sıcak olduğu için çikolataları buzdolabına koyduk. Akşam çikolatalardan birini açınca renginin hafif beyazlamış olduğunu fark ettik. Daha önce çikolatalarda renk değişimi görmememize rağmen buzdolabına koyduğumuz için böyle olabileceğini düşündük ve yedik... Tabi yemememiz gerektiğini de sonraki gün rengi yine beyazlamış olan diğerinin içinde canlı bir kurt bulunca anladık... Sorun Nestle'den mi yoksa eski çikolataları toplayıp tekrar paketleyen birilerinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama (tadı Ülker'in bitter çikolatalarından çok daha güzel olsa da) bir daha Nestle çikolata ağzıma koymayacağımdan eminim... Bu arada çikolataların son kullanma tarihine de çok dikkat edin. Geçenlenlerde anneannemlere ziyarete gelen biri, tarihi iki ay geçmiş bir paket Ülker çikolata getirmiş ve çikolata paketlerinin içinden siyah böcekler çıkmış... Bu arada konu açılmışken fındıklı Ülker Ece'nin de güzel olduğunu söyleyebilirim. Geçen hafta bir kiloluk paketlerden aldık...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

beyazlaşma önemli değil. sorun büyük ihtimalle fareli marketlerde kötü koşullarda saklanmış olmalarından kaynaklanıyordur. bu markalardan ziyade sözkonusu marketi değiştirmeniz en doğrusu olur.

ZIKZAK dedi ki...

Eski çikolatalarda beyazlaşma olmuyor mu? Anneannemlerdeki son kullanma tarihi geçmiş çikolatalarda da beyazlama başlamıştı... Bu arada fareyle ne alakası var? Paket ve alüminyum folyo sağlamdı... Zaten o kurdun oraya nasıl girdiğini de merak ediyorum. Sanırım içinde kurt yumurtası olan ürünler satıyorlar...

:..: dedi ki...

Bence de büyük ihtimal kurt yumurtası olması ve ürünün saklandığı koşulların da bu canlının üremesine izin vermesi.. yani sizin bahsettiğiniz, eski çikolataları toplayıp yeniden ambalajlama ile ilgisi olması çok çok yüksek bir ihtimal. bir yandan da üretici firmanın suçu ile birlikte marketlerin depolarındaki koşulları da bilmiyoruz ama paketi sağlam ve temiz olan bir çikolatanın içinden çıkan kurdun sebebini fareden bilmek bence de anlamsız.

peki her hangi bir şey yaptınız mı? yani nestleye bu durumu aktarmak gibi? çünkü büyük firmalar markalarının selameti için bu tarz şeyleri dikkate alırlar. en azından şikayet babında sağlık bakanlığına da bildirilebilir herhalde, çok emin değilim. çikolata gibi çok sevilen bir gıdanın hem de son kullanma tarihi geçmemişken böyle bir olay yaşatması başka markalara döneyim demekle çözülebilecek bir şey gibi gelmiyor bana.

ZIKZAK dedi ki...

Tam hatırlamıyorlar ama marketin müdürü, annemlere, "Bizden kaynaklanmıyor. Nestle ürünlerinde, bize gelmeden önceki depolama koşulları nedeniyle beyazlama, bozulma benzeri sorunlar olabiliyor, ilk değilsiniz" gibi bir şeyler demiş...
Belki başka markalarda da benzer sorunlar vardır ama kurtu gözümle gördüğüm için artık uzun süre Nestle çikolata yemeyeceğimden eminim. Çocukken, çok sevdiğim Şifa adlı sade gazozun içinden de fare pisliğine benzer bir şeyler çıkmıştı ve onu da bir daha içmemiştim... Neyse, iş işten geçti ama ben bir Nestle Türkiye'nin sitesi üzerinden şikayette bulunayım... Aslında Uğur Dündar'ı aramak gerekirdi. Kendisi bayılır böyle şeylere...

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?