ZIKZAK WEBLOG: Kardak, kriz yaratmaya devam ediyor



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Kardak, kriz yaratmaya devam ediyor

Kardak, Türkiye ve Yunanistan arasında kriz yaratmaya devam ediyor. Ben bu sorunun kolay kolay çözülebileceğini sanmıyorum. Ege Denizi'nde kime ait olduğu tartışmalı 150'den fazla ada varmış ve bu adaların 6 millik kara suları Ege Denizi'nin %6'sına karşılık geliyormuş. Yani iki taraf da (haklı veya haksız fark etmez) ada ve adacıklardan kolay kolay vazgeçmez... Bunun yanında bir de Yunanistan'ın haksız yere uygulamaya koymak istediği 12 mil uygulaması sorunu var. Bu uygulamayı Türkiye dahil hiçbir Karadeniz ülkesinin kabul edeceğini sanmıyorum. Bence sorunun tek çözüm yolu, ya Yunanistan'ın bu uygulamadan vazgeçmesi ya da Yunanistan'ın, Yunanistan tarafına yakın adalar için kara sularını en fazla 12 mil, Türkiye'ye yakın adalar için ise en fazla 6 mil'i olarak kabul etmesidir... Tabii Yunanistan'ın, hava sahasını da buna göre düzenlemesi gerekir. Şu an Yunanistan, kendi hava sahasını 10 mil olarak kabul ediyor. Yani herhangi bir ülkeye ait olan bir gemi, Yunan adalarının 8 mil yakınından hiçbir izin almadan geçebiliyorken, gemide bulunan helikopter Yunanistan'dan izin almadan havalanamıyor. Ne kadar saçma değil mi?.. Türkiye bu saçma uygulamayı kabul etmeyince de, "Türk uçakları hava sahamızı ihlal ediyor" diyerek, çeşitli yerlere Türkiye hakkında şikayetlerde bulunuyorlar. Dahası, savaş uçaklarıyla silahsız uçan Türk uçaklarını taciz ediyorlar...

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?