ZIKZAK WEBLOG



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

TÜBİTAK'ta yapılan operasyonu biliyorsunuzdur. Gazeteler sürekli yazıyor. Hükümet ilk önce seçilmiş başkanı ve üyeleri onaylamıyor. Bekletebildiği kadar bekletiyor. Bu arada da bu 7 kişinin atanmamasından dolayı TÜBİTAK'ta hiçbir karar alınamıyor ve işler tamamen duruyor. Sonrada çok akıllı başbakanımız Recep bey kurumda işlerin durduğunu bahane ederek bir seferliğine başkanı ve diğer 6 kişiyi kendi istediği şekilde atamak için kanun çıkartıyor. Neden seçilmişleri atamadınız da beklettiniz denince de, AKP'den maaşları çok fazlaydı, kendilerine torpil yapıyorlar gibi bazı komik açıklamalar geliyor. Tabi tıkır tıkır işleyen bir kuruluşta herhangi bir açık göremeyince bahane bulmak ta biraz zor değil mi? Maaşları çok dedikleri kişiler milyonlarca dolarlık savunma ve uzay projelerini yürüten profesörler ve çalışanlar. Maaşları gerçekten çok mu? Doğru dürüst okumamamış, bir bilgisayar dahi açmaktan aciz bazı milletvekillerinden az olduğu kesin. Ne güzel istediğin 7 kişiyi oraya ata sonrada onlar çoğunluğu sağladılar diye istedikleri şekilde kurumu yönetsinler. Bir daha ki dönemde de yine çoğunlukta oldukları için diğer 6 kişinin yerine istediklerini seçsinler. Ayıp çok ayıp...

Şimdi benze bir senaryoyu da STAR televizyonu ve Uzan grubu üzerinde uygulamaya çalışıyorlar. Önce şunu belirteyim. Ben Uzan'lara güvenmiyorum ama geçmişte yaptıklarını ve şu tavırlarını görünce AKP iktidarına da hiç mi hiç güvenmiyorum. Neyse. Biliyorsunuz belli sebeplerden dolayı Uzan Grubu'nun tüm mal varlığının üzerinde ihtiyadi tedbir kararı var. Yani devlet paralarını bloke etmiş durumda. İyi güzel, bloke et paralarını da orada çalışan binlerce kişinin ne suçu var. Niye onlara 7 aydır maaş ödenmiyor? Niye STAR televizyonunu devlete ödenmesi gereken aylık bir parayı ödeyemedi diye lisansını iptal etmeye çalışıyorsun? Zaten paralarına el koymadın mı, nasıl ödesinler? Adamlar bankada paramız yok değil, var, ama kullanamıyoruz diyor. Yine benzer bir uygulama aynı grubun bir alüminyum fabrikasına da yapılıyormuş. Fabrika parası olmasına rağmen elektrik faturalarını ödeyemiyormuş. Elektrikleri kesilecekmiş. Zaten ihracatlarıda durmuş. Üzerlerinde tedbir olduğu için bunlara ham madde de satmıyormuş kimse. Yazık orada çalışan yüzlerce işçiye. Kim nederse desin başlarına gelen tüm sorunların sebebi az çok biliniyor. Hükümet alehine olan yayınları. Bu bir bahane olabilir mi? Her yayın kuruluşu STV gibi hükümet lehine haber yapmak zorunda mı? Geçmişlerindeki çarpıklıkları bugün suratlarına vurulunca niye kızıyorlar. Kimse onlara o demeçleri zorla verdirmedi ki? Yok yok, biz yanılıyoruz, onlar değişti değil mi?..

Aklıma gelmişken, şu başbakanlık müsteşarına da çok takıldılar son zamanlarda. O adamın sadece bir konuşması var, ama başbakanımızın benzer onlarca konuşması var. Tek suçu ne biliyor musunuz başbakanlık müsteşarının? Ben değiştim dememek. Eğer değiştim dese her şey bitecek, sorun falan kalmayacak, herkesi kandırmış olacak. Ama adam dürüst, ötekiler gibi uyutmuyor milleti, ben sözlerimin arkasındayım diyor...

Çok uzun oldu ama son olarak, şu önümüzdeki yerel seçimlerde bu sefer (cumhuriyetin son kalesiymişler, komik ama öyle diyorlar) Genç Parti fırlama yapabilir diye düşünüyorum. Zaten bu memlekette kimin üzerine gidilirse halk acıyarak onu koruması altına alıyor. Aynen 3 kasım seçimlerinden önce AKP ve Erdoğan alehine yapılan yayınların ve uygulamaların geri tepmesi gibi. Aynen Pop Star'daki Bayhan'nın üzerine gidildikçe oylarını arttırması gibi...

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?