ZIKZAK WEBLOG



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

STV'de "Kimse Yok mu" adında bir program var. Şeker mi şeker bir bayan sunuyor. Program ekibi, yoksullara ve yardıma muhtaç olanlara yaşadıkları şehirden bir kardeş aile buluyor ve bazı temel ihtiyaçlarını çevre esnafının bağışlarıyla karşılıyor. Ben şunu merak ediyorum. Bu kişilerin yaşadığı şehirlerde muhtarlık, kaymakamlık yada valilik yok mu ki bu kadın Türkiye'yi dolaşıp bu anlattıklarımı yapmaya çalışıyor. Tamam, bunlar gibi çok fakir fukara var, devlet hangi birine yetişsin ki diyebilirsiniz ama en yardıma muhtaç olanlara bile devletin sahip çıkmaması, sadece devlet olmanın vergi toplamaktan ibaret olduğunu sanması çok saçma. Bizim burada da yaşlı bir çift var ve bunlardan biri çok hasta, ayağa bile kalkamıyor. Yerine yeni bina yapmak için tapusunu verdikleri adamın oyunuyla her şeylerini kaybetmişler ve şimdi köpek kulübesi gibi bir yerde yaşıyorlar. Ne yerler, ne içerler, nereyi tuvalet olarak kullanırlar, nasıl yıkanırlar belli değil. Bu çiftin halini görünce insan ağlamamak için kendini zor tutuyor. Bu iki yaşlı insan muhtarlığın hemen karşısında kalıyorlar ama devletin en ufak bir yardımını görmüyorlar. Zamanında devlete vergi ödemiş olmaları da işe yaramıyor. Terk edilmişler. Hatırlıyor musunuz, meclis başkanı geçen hafta bir konuşmasında meclisteki odaların küçük ve milletvekillerinin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu söyleyip banyolu ofisler istemişti. Ve bu ofislerin de kendilerine çok görülmemesi gerektiğini hatırlatmıştı. Söylediklerini kelimesi kelimesine yazamamış olabilirim ama aşağı yukarı böyleydi anlatığı olay. Ben, benden kesilen vergilerin bu 550 kişinin rahatı için harcanmasını hiç mi hiç istemiyorum, onun yerine vergimin bu iki yaşlı insanın ihtiyaçlarına ayrılmasını istiyorum. Yok yok, böyle şey yapmazlar, yapamazlar. Kendi alacakları parayı başkasına verirler mi hiç? Zaten zavallıların ofisleri de pek küçükmüş. En iyisi televizyon programını aramak, belki onlar devletin yapamadığını yaparlar...

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?