ZIKZAK WEBLOG: Atatürk'e hakaret edilen video



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Atatürk'e hakaret edilen video

Son günlerde bir Yunanlı tarafından hazırlanan ve YouTube'a gönderilen, içeriğinde Atatürk ve Türk milletine hakaret edilen video konuşuluyor. Türk halkının yoğun tepkisi üzerine YouTube tarafından silinen videonun tekrar gönderilmesi nedeniyle ikinci bir kınama e-postası gönderme kampanyası başlatıldığını da duymuşsunuzdur. Bu haberleri yapanlar ve hazır metin gönderme kampanyalarını düzenleyenler (binlerce kez gönderilen hazır metinlerin ne kadar dikkate alındığını da merak ediyorum) farkında mı bilmiyorum ama haberler sayesinde görüntünün izlenme sayısı ciddi biçimde artıyor ve görüntü popülerleşiyor. Yüz binlerce e-posta gönderilse ve bunun sonucunda görüntü kaldırılsa bile (220 bin e-posta ile yine kaldırılmış) farklı bir kullanıcı adı ile aynı görüntü siteye yeniden eklenebilir. YouTube'un da gönderilen her görüntüyü inceleme gibi bir imkanı olmadığı için (aylarca duranların kasıtlı olarak silinmediğini düşünüyorum) bu videolar uzun süre silinmeden sitede durabiliyor. Hatta görüntü değil, sadece Türklere hakaret içeren bir metnin birkaç saniyelik görüntüsü bile en çok izlenenler sıralamasında saatlerce kalabiliyor...

Ne yapılabilir diye soranlara hemen cevap vereyim. Bu görüntüleri gönderenlerin ve yorumlarında ağır hakaret edenlerin IP adresleri YouTube tarafından ilgili devletlere verilip bu kişilere vatandaşı oldukları ülkelerde dava açılabilecek bir ortam yaratılana kadar (ki çok zor) malesef hiçbir şey yapılamaz. Sen sildirirsin onlar gönderir. Bunun sonu yok... Zaten YouTube'da biraz dolaşan biri YouTube'un şimdiki haliyle denetlenmesi zor bir ortam olduğunu (kedi karikatüründen rahatsız olan kişinin şu sayadaki yorumları okumasını tavsiye ediyorum) rahatlıkla görebilir. Bırakın Yunan, Ermeni ve Kürtlerin Türklere karşı olan kin ve nefretlerini YouTube'da kusma girişimlerini, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile ilgili olan videolara yapılan yorumlarda bile küfürden başka bir şey yok...

Bu arada bazı gazeteler ve basit haberlere bile sansasyonel başlıklar atmayı seven haber siteleri Amerika'yı keşfetmiş gibi davranacaklarına YouTube'u biraz inceleseler iyi olur. Her ne kadar bu videonun bir Türk'ün Yunanlıları eşcinsel olarak nitelendirdiği bir videoya misilleme olarak gönderildiği söylense de (o da silindikten sonra tekrar tekrar gönderilmiş) Atatürk ve Türk milletine hakaret eden benzer videolar ve yorumlar YouTube'da zaten vardı. Yani olay tek bir videodan ibaret değil...

1 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Her ne kadar hoşuma gitmese de, bu zihniyetle hazır şablon üzerine mail atmak komik geldiğinden tepki vermiyorum bir çok şeye. Bu aralar özellikle gazetelerin internet adreslerinde magazin modeli bir yönetim var.Ucuzlaşıyor.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?