ZIKZAK WEBLOG: Başımın belası spam e-postalar



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Başımın belası spam e-postalar

Spam diye adlandırılan istenmeyen e-postaları silmekle uğraştığım için (sivri zekalılar her gün 100'e yakın e-posta gönderiyor) sizin gönderdiğiniz e-postaları henüz okuyabildim. Aslında Yahoo spam e-postaları ayırt edebiliyor (yani normal spam e-postalar sorun olmuyor) ama gelen binlerce spam e-postanın yarısından fazlası aşağıdaki form kullanarak günderilmiş olduğu için normal e-postalarla karışmış. Bu can sıkıcı soruna en kısa sürede bir çözüm bulmaya çalışacağım... Bu arada cevaplanması gereken e-postalarla da hafta sonu ilgileneceğim...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

x@y.z şeklinde değil de x[at]y.z şeklinde yazarsanız mail adresinizi, sitelerdeki mailleri otomatik olarak kaydeden spam botlarından biraz da olsa kurtulmuş olursunuz. ayrıca "x"i başka bir mail'in içine gizlerseniz (yani ail verilmesi gereken yerlere bu "başka"'yı verip, o "başka"yı x'e yönlendirirseniz gereksiz mail'leri "başka"'ya girip engelleyebilirsiniz. böylelikle spam klasörünüz dahi dolmaz.

şimdi ben anlatabildim mi? sanmıyorum. saat kaç? 06.05

uyku var. bir sürü şey var. ama kısaca böyle. ayrıca gmail kullanmakta fayda var. evetevet. bikelime@yatakuykuhernehaltsa.rüyalar.com

ZIKZAK dedi ki...

Farkedilmemek için çeşitli yollar olduğunu biliyorum ama normal spamlerle sorun yaşamadığım için @ yerine [at] kullanmadım. Adamlar aşağıdaki e-posta formunu kullanarak spam göndermeye başladığı için karışıklık oluyor. Yıllardır çeşitli sitelerde benzer formlar kullanıyorum, zaten ara sıra aptalca e-postalar da gönderiliyor ama ilk defa böyle bir şey oldu. Adamlar işi otomatiğe bağlamışlar...

Adsız dedi ki...

Geçen haftalarda Hurriyet'te bununla ilgili bir haber vardı, bunun nasıl büyük bir ağ olduğuna ve her gün geliştirildiğine dair. Benim işyerindeki mail adresime çok fazla geliyor, Bt departmanı da işin içinden çıkamaz oldu, çünkü bazılarını ayırt etmek çok güç, kimi yazışmalarımız spam diye bloke olmaya başlayınca, çaresiz hepsini almaya başladık.

Adsız dedi ki...

Ne tesadüf ki aynı dertden ben de bir hayli muzdaripim!

Yani gunde diyelimki 300 eamil geliyor 250 si spam! kafayi yersiniz!

Adsız dedi ki...

SİTEYİ ÇOKKK BEĞENDİM;TEBRİKLER KARDEŞ;ELİNE SAĞLIK....

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?