ZIKZAK WEBLOG: Uderzo renk körüymüş



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Uderzo renk körüymüş

İşgalci Romalılarla savaşan Galyalı cesur kahraman Asteriks'i anlatan çizgi romanın yaratıcısı Albert Uderzo, renk körü olduğunu açıkladı. Bu sırrı 78 yaşına kadar kimseye söylemeyen karikatürist Uderzo, sonunda Alman Die Zeit gazetesine konuştu. Uderzo, 'Çocukken atları yeşile, ağaçları kırmızıya boyardım. Ancak zamanla renkleri hissetmeye başladım. Bazen rüyalarımda daha önce hiç tanımadığım renkler görüyorum' dedi. Çizgi romanını çıraklarına devreden Uderzo'nun Asteriks maceraları onlarca dile çevrilmiş ve tüm dünyada milyonlarca satmıştı.
Bir insanın renk körü olduğunu yetmiş küsür sene saklayabilmesi gerçekten ilginç. Kendisini tebrik ediyorum... Ben saklama konusunda o kadar başarılı değilim. Zaten saklamak da insanın elinde değil. Arkadaş ve akrabalarımız bir şekilde renk körü olduğumuzu öğrenebiliyorlar. Mesela daha geçen hafta bilgisayarının ayarlarıyla ilgili bir problemi olan teyzeme yardıma gittiğimde, renk körü olduğumu bilmemesine rağmen, Windows XP'de internetten bir şey indirilirken yüzde kaç indirildiğini gösteren, adım adım ilerleyen çubuğu "sarı çubuk" diye isimlendirince renklerle ilgili bir sorunum olduğunu teyzem de anladı... Geçen yıllarda da bu konu hakkında bir şeyler yazmıştım...

7 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Rennk körüsün demek.Bu hayatını çok etkiliyor mu merak ettim doğrusu.Uzaylı muamelesi yapmış olmayayım ama ilk kez bir renk körü tanıyorum :)

ZIKZAK dedi ki...

Bazı renklerin bazı tonlarını karıştırıyorsun, o kadar. Kanser gibi bir hastalık değil... :-)
Şu sayfadan kendini test edebilirsin... Ben birçoğunda sayı falan göremiyorum... :-)

Aslı Cin dedi ki...

Ben kanser gibi demedim,aman dilimi ısırayım.(Öyle derler)

Ama renk körü biri ile tanışmamıştım.Ehliyet alımında sorun çıkıyor galiba,bunun dışında hayatı etkiliyormu merak ettim.

Ben test etmiştim değilim.

ZIKZAK dedi ki...

Derecesine göre ehliyeti etkiliyor diye biliyorum. Dayımın da renklerle alakalı sorunu vardı ama ehliyeti sorun yaşamadan aldı. Annem oturttuk bir hafta renk çalıştırdık diyordu...
Rengi yanlış adlandırınca hemen şu ne renk, bu ne renk diye soranlara ve duruma uzun süre gülenlere sinir oluyorum. En büyük etkisi sanırım bu...

Adsız dedi ki...

zikzak, verdiğin link ff ile uyumsuz. sonuçları görmek için göz imajının üzerine fare imlecini getirdiğimde hiçbir şey görünmüyordu. neyse ki ie ile her şey yolunda. :)

-spoiler-
14. ve 15. sorularda gördüklerim/göremediklerim beni endişelendirdi. :) ie ile bakınca rahatladım.
-spoiler-

ZIKZAK dedi ki...

Testte falaca renk körü şu sayıyı görür diyor ama ben o belirtilen sayıları da göremiyorum... :-)

Adsız dedi ki...

oyh :::)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?