ZIKZAK WEBLOG: Hijyen



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Hijyen

Bazı fırınlarda satış yapan elemanların eldiven taktığını görüyorum. Adamlar, ekmeğe, poğaçaya ve simite katiyen el sürmüyor, gıda maddelerini eldivenle tutuyorlar. İyi, güzel, hoş da sonra ne yapıyorlar? Leş gibi paraları da ellerindeki aynı eldivenlerle kavrayarak müşteriden alıyorlar. Sonuç ne oluyor? Sadece satış yapan elemanların elleri kirlenmiyor... Sakın "Türkiye işte..." demeyin. Portekiz'deki bir festivalde, elinin ve kolunun üst tarafında kafasındaki saç sayısından fazla kıl olan bir adamın çıplak elle hamur yoğurup ekmek yaptığını görmüştüm. Sonra da aynı ellerle pişirdiği ufak ekmeklerin satışını yapıyor, paraları elliyordu. Ardından da kaldığı yerden hamur yoğurmaya devam ediyordu...

3 yorum:

Derin dedi ki...

anlattığın olayın aynısı burdaki fırında da oluyo. adam elinde eldivenle her önüne gelen işi yapıyo sonrada gelip ekmek veriyo, ıplak elle verse daha iyi yani.

ZIKZAK dedi ki...

Buna şükür... Bakkallardaki durumdan bahsetmek bile istemiyorum...

oky dedi ki...

en azından elinin teri geçmiyor diye sevinebiliriz. en iğrendiğim şey o çünkü..

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?