ZIKZAK WEBLOG: ÖSS'ye girecek öğrencilere tavsiyeler



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

ÖSS'ye girecek öğrencilere tavsiyeler

ÖSS'ye girecek öğrencilere tavsiyem: Eğer gelecekte boş zaman açısından sıkıntı çekmek istemiyorsanız öğretmen ya da imam olun... Öğretmenler ve imamlar hiç kızmasın, çevremde gördüklerimi yazıyorum... İmamlar günde sadece (belki de doğal olarak demeliyiz) birkaç kere camiye uğruyorlar. Diğer zamanlarda ise kafalarına göre takılıyorlar. Zaten teknolojik gelişmeler sayesinde artık ezan da okumuyorlar... Her ne kadar çocuklarla uğraşmak zor olsa da öğretmenlik de bence rahat bir meslek. Bir kere düzenli olarak maaş alınan çoğu meslekte olmayan koca bir yaz tatiline sahipler. Hafta sonu, bayram ve ara tatilleri de buna eklerseniz yılın yarısında özgürler. Bazı öğretmenlerin ders yükü fazla olsa da bazıları bu konuda da çok rahat. Annemin bir arkadaşı haftada sadece 13 saat derse giriyor ve bunları 2 güne toplamayı başarabilmiş... Konu açılmışken bankacılık sektöründe çalışmak isteyenler için de bir şeyler yazayım... Bazı şanslılar haftada 13 saat çalışırken (sektör genelinde durum nedir bilmiyorum, sadece benim görebildiğim) siz günde 13 saat çalışmaya hazır olun. Aile ve arkadaşlarınızı emekli olana veya yüksek bir konuma gelene kadar unutun...

5 yorum:

Narcis dedi ki...

Bankacilarmi?..elinde evraklarla bir asagi bir yukari cikip,saatlerce telefonla konusup sirada bekleyen musterilerinin onune tadiklarini alip cay kahveyle sohbetle zaman gecistiriyorlar.13 saat calismis ne farkeder? ceneleri yoruluyor sadece..olan bizlere oluyor asil..memnuniyetsiz suratlarini seyredip,sirada saatlerce beklemekden bikip elimizdeki sira numarasini yanimizdaki bekleyen kisiye verip lanet okuya okuya bankadan cikiyoruz.

Unknown dedi ki...

Öss ye hazrılananlara bir tavsiye de benden sağlıkçı olmasınlar...:-)Ama yukarıda da bahsedildiği gibi bankacı olabilirler...:-)Buarada zikzak, backgroundu yapamadım:-(
Tekrar deneyip yapamazsam e-mail atmayı düşünüyorum...;-)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Dediklerinizin geçerli olduğu bankalar var. Nergis hanım, sabah dokuzdan önce bankada olmak için kaçta kalktığımızı, gece bankadan çıktıktan sonra kaçta evde olduğumuzu ve çamaşır, banyo, yemek, bulaşık, çocuklar, ev derken bize kaç saat kaldığını da hesaplayın, ve bunlara genelde hafta sonu çalışmayı ve az maaşı da ekleyin, sonra bizi eleştirin. Gelen sahte paralar bizim başımıza kalır. Hata yapınca zaten az olan maaştan da oluruz. Dediğiniz gibi lak lak etsek bile kendimize zaman ayıramıyoruz. Suratımızın asık olması normaldir. Hoş, kimse bizi bankacı ol diye zorlamadı ama olduk bir kere. Biz olmasak başkası olacaktı durum yine değişmeyecekti.

Adsız dedi ki...

Bu sorunlariniz beni hic ilgilendirmiyor.Bankaya para yatiriyorum ve karsiliginda da guler yuzlu,anlayisli ve hizli bir hizmet bekliyorum.Eger isinizden memnun degilseniz baska bir sektore gecin.Sizin memnuniyetsizliginin faturasini musteriye cikarmaniz cok yanlis.Neyseki internet bankaciligi ve otomatik odemeler sayesinde bankalara daha az gitmeye basladik.

ZIKZAK dedi ki...

Aslında sağlıkçılardan da bahsedecektim ama vazgeçtim. Sizde de 24 saat çalışıp 2,5 gün dinlenme gibi bir durum var sanırım. Hasta bakıcılar ve nöbetçi hemşireler öyle yapıyorlardı... Bence kulağa hoş geliyor... :)
İstediğin resmin adresini template bölümünün üst taraflarında bulunan diğer resim adresleriyle (.gif veya .jpg uzantılıdırlar) değiştir ve "preview" yap. Olmazsa "clear edit"e bas. Parantez içindeki adresleri sırasıyla değiştirip denersen bir tanesi istediğin sonucu verecektir... Zaten aradığın da "#header div" bölümündeki adrestir...

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?