ZIKZAK WEBLOG: Sizde erkekler uzun etek mi giyiyor?



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Sizde erkekler uzun etek mi giyiyor?

Dün, Melih Aşık'ın köşesinde Türk turizmiyle ilgili bir yazı vardı...
Polonya'da okuyan Cem Kolağası adlı genç okurumuz Wezyr Holidays adlı dergiden söz ediyor. Türkiye'ye turist getiren Wezyr Holidays'in dergisinde baştan aşağı türbanlı kadınların, sokaklarda namaz kılan erkeklerin resimlerinin yer aldığını yazıyor. Böyle bir derginin arka kapağında Türkiye'den yaklaşık 10 otelin reklamı var diyor... Bu arada kimi Polonyalılar da Türk olduğunu öğrenince okurumuza "Sizde erkekler uzun etek mi giyiyor" diye sormakta imiş. Kültür Bakanlığı'nın sitesinde uzun uzun Mevlana törenleri gösteriliyor, izleyenler de haklı olarak bizim erkeklerin öyle giyindiğini sanıyormuş...
Dergiyi görmemiş olsak da kullanılan fotoğrafları tahmin etmek zor değil... Türkiye'nin Arap ülkesiymiş gibi pazarlandığından ve yabancı kanallardaki Türkiye veya Türklerle ilgili haber ve programlarda kullanılan görüntülerden daha önce de bahsetmiştim... Aylar, yıllar geçse de sanırım değişen bir şey olmayacak...

Bu arada, bugünkü Sabah gazetesinde de ilginç bir haber vardı. Yunan To Vima gazetesi, okullarda okutulan tarih kitaplarındaki yalanları sıralamış...
1. Osmanlı, Yunan'a İslam baskısı yapmadı.
2. Aileler çocuklarını kendi isteğiyle yeniçeri yaptı.
3. Yunanca yasaklanmadı.
4. Kilise'nin asıl düşmanı Katoliklerdi.
5. Bağımsızlık ayaklanma ile gelmedi.
6. Yunan tek başına bağımsızlık elde etmedi.
7. Sırplar da ayaklandı.
8. Diğer devletler çıkarı için yardım etti.
9. Türkler de topraklarından oldu.
10. Mübadelede dönenler Anadolu'ya gidenlerdi.


2 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

İlginç.

Avrupa'nın bu kadar globalleştikten sonra bu soruları sorduğuna da inanamıyorum ama demek ki herkes genel kültürle bu kadar ilgili değil.

ZIKZAK dedi ki...

Bazen Türkleri kızdırmak için de böyle saçma sorular sorabiliyorlar... :-)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?