ZIKZAK WEBLOG: Ermeniler kasıtlı öldürülmedi



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Ermeniler kasıtlı öldürülmedi

Akşam'da bir Alman gazetesinde çıkan bir habere yer verilmiş...
Alman "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesi (FAZ), Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak Amerikalı tarihçi Guenter Lewy’nin yazdığı kitaba dayanarak yayımladığı yorumda, "Ermenilerin kasıtlı öldürülmediğini" yazdı. Eberhard Jaeckel imzalı "Soykırım mı, değil mi? 1915 ve 1916 yıllarında yüz binlerce Ermeni kasıtlı öldürülmedi" başlıklı yorumda, Lewy’nin, Türk ve Ermeni tezlerini ayrıntılı karşılaştırdığı ve ilginç sonuçlara vardığı ifade edildi. "Ermenilerin 1914 yılında Birinci Dünya Savaşı başlangıcında, Osmanlı topraklarına giren Ruslara yardım ettikleri, Osmanlı toprakları içinde özerk bir bölge oluşturmak ya da bir devlet kurmak istedikleri konusunda hiçbir şüphe bulunmadığı" belirtilen yorumda, "1915 yılında İngilizlerin Çanakkale’ye çıkması üzerine Ermenilerin tehcir edilmesine karar verildiği" anlatıldı. "Tehcirin zor şartlar altında gerçekleştiği ve Doğu Anadolu’da o dönemlerde tren olmadığı için Ermenilerin yürümek zorunda kaldığı" belirtilen yazıda, "Türk devletinin çoğu kez Ermenilerin güvenliğini sağlamakta zayıf kalması nedeniyle, Ermenilere Kürtler tarafından saldırılar yapıldığı" vurgulandı. Yorumda, "İstanbul’da yaşayan Ermenilerin tehcire tabi tutulmamasının ve Halep’teki Ermenilerin trenlerle taşınmasının bilinçli bir soykırım olmadığına dair önemli delil olduğuna" değinildi.


0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?