ZIKZAK WEBLOG: BBC - Climate Change



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

BBC - Climate Change

BBC - Science and Nature - Climate Change... Sahip olduğunuz bilgisayarın özellikleri uygunsa, sitede bulunan programı yükleyerek bilgisayarınızın gücünü (bilgisayarınızı kullanmadığınız zamanlarda) bilim adamlarının iklim değişiklikleri üzerine yaptığı çalışmalara tahsis etmiş oluyorsunuz. Sitede sistemin nasıl çalıştığı hakkında her şey anlatılıyor... 10 bin bilgisayarın sisteme dahil olmasının yeterli olacağı düşünülürken sayı şu anda 178 bini geçmiş durumda. Sisteme Türkiye üzerinden de 146 kişinin katılmış olduğu görülüyor... Sistemin, dünya dışı zeka araştırmaları için kurulan SETI@home benzeri bir oluşum olduğunu söyleyebilirim... Şubat ayında CCN Türk'te de bu proje hakkında bilgi verilmiş...
İngiliz yayın kuruluşu BBC, küresel ısınma konusunda sizi de bir şeyler yapmaya davet ediyor. BBC'nin internet sitesinden indireceğiniz bir programla siz de dünyanın en geniş iklim değişikliği raporuna katkıda bulunabilirsiniz... İklim değişikliğini tahmin etmeye çalışmak gerçekten zor. Hava sıcaklığı, deniz suyu sıcaklığı ve bulutlar bu konuda kullanılan onlarca parametreden sadece birkaçı. Bu yüzden iklim değişikliğiyle ilgili bir rapor hazırlamak istediğinde, bilim adamları yüzbinlerce hesaplama yapmak zorunda kalıyor. Bu hesaplamalar için de çok büyük kapasiteli bilgisayarlara ihtiyaç duyuluyor. Fakat şu an var olan en gelişmiş süper bilgisayarlar bile bu konuda yetersiz kalıyor. Bu sorunu aşabilmek için bilim adamları, binlerce bilgisayarı birbirine bağlamak istiyor. Eğer 10 bin bilgisayara ulaşabilirlerse, IBM'in Blue Gene/L isimli süper bilgisayarını bile geride bırakabilirler.


0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?