ZIKZAK WEBLOG: Kürtçe dil kursları



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Kürtçe dil kursları

Kürtçe dil kurslarına fazla ilgi gösterilmemiş... Göstermelik birkaç kursun ne işe yaramasını bekliyorlardı ki? Eğer bu kurslarda sadece Kürtçe öğretilmek isteniyorsa, yani Türkçe öğrendiğimiz konular Kürtçe olarak işlenmiyorsa, o kurslara gitse gitse Kürtçe bilmeyen Türkler veya Kürtçe'ye hakim olduğunu belgelendirmek isteyen Kürtler gider. Zaten kaç Kürt Kürtçe bilmez ki?.. Bir de olayın şu tarafına bakın. Türkiye'de yaşayan ama Türkçe bilmeyen Kürt sayısı, Kürtçe bilmeyen Kürt sayısından az mıdır, yoksa fazla mı? Doğal olarak fazladır... Hangi milletten olursa olsun bir insanın yaşadığı ülkenin resmi dilini bilmemesi de büyük bir sorundur...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Aslında Kürtçe kursunun açılma amacı, insanlara Kürtçe öğretmek değil; Kürtçe yazma ve okumayı öğretmek zirâ, o bölgedeki halk, her gün konuştuğu dilin nasıl yazıldığını ve okunduğunu bilmiyor. Yalnızca aile arasında ve mahallede konuşulan dil, resmî makamlar ve okullar dünyesinde Türkçe yazma ve okumaya dönünce, kendi dillerini yazıp okuyamıyorlar. Sorun bu. Kursların talep görmemesinin nedeni ise, açılan kursların pahalı olması ve halkın bu nedenle rağbet etmemesi. Diyarbakır'dayken bir arkadaşıma bu konuyu sorduğumda "adımı yazamam, yazanı okuyamam ama kursa da gidemiyorum çünkü pahalı ve az," demişti.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?