ZIKZAK WEBLOG: Aspirin ve fındık tartışması



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Aspirin ve fındık tartışması

Son zamanlarda sağlıklı yaşam konusunda atıp tutan doktor sayısında artış var... Amerika'dan gelen bir doktor televizyona çıkıyor ve günde bir Aspirin içmemiz gerektiğinden bahsediyor. Gazetedeki köşesinde aynı konuyu değerlendiren başka bir doktor ise "doktorunuz tavsiye etmediği sürece içmeyin, zararlı" diyor. Ana haber bülteninde konuşan bir uzman, günde bir avuç fındık, fıstık yememiz gerektiğini belirtiyor ama birkaç gün sonra diğer bir uzman, bu oranın fazla olduğunu, günde iki fındık, iki de badem yemenin yeterli olacağını söylüyor... Sizi bilmiyorum ama ben bu tip tartışmalara sinir oluyorum. Millet artık ne yapacağını şaşırdı. Uzman olduğu söylenen bu doktorlara tavsiyem, kendi aralarında bir toplantı düzenlemeleri ve orta yolu bulmaları... Yoksa bu yaptıklarıyla, "deprem olacak mı yoksa olmayacak mı" gibi konuları televizyon kanallarında tartışıp, vatandaşı hem korkutan hem de kafaların karışmasına neden olan deprem bilimcilere benziyorlar...

2 yorum:

HORUS dedi ki...

kullandığımız çoğu ilaç ve hatta günlük aldığımız bazı besinler kanı koyulaştırır
bu da beraberinde birçok rahatsızlık getirebilir
o yüzden günde 1 coraspirin alınması (normal aspirin mide hastaları için zararlı olabilir) tavsiye edilir
bu bilgiyi türkiyenin önde gelen nörologlarından birinden aldım
isterseniz daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirim

ZIKZAK dedi ki...

Coraspirin nedir? Kalp için olan aspirin mi demek?..

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?