ZIKZAK WEBLOG: Mp3 sitelerine dava açacaklarmış



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Mp3 sitelerine dava açacaklarmış

Müzik Yapımcıları birliği (MÜYAP) Başkan Yardımcısı ve Ada Müzik'in sahibi Bülent Forta, mp3 sitelerinin müzik sektörünü çökerttiğinden yakınıp bunlara dava açacağından bahsetmiş...
Türkiye'de 4 bin civarında MP3 sitesi var. Bunların hepsi bedava müzik indirtiyor. Baktım ki bu konuda ne MESAM, ne MÜYAP bir şey yapıyor, kendim düğmeye bastım. Hangi sitenin, hangi sanatçımın şarkısını kaç kere indirdiğinin tespitini yaptırıyorum, hepsine dava açacağım. Kültür Bakanı hakkında da suç duyurusunda bulunacağım...
Aslında adam haklı. İnternet bağlantım olduğundan beri ne bir cd ne de bir kaset aldım... Dava açılsa bile internet kullanıcılarının mp3 indirmesinin önüne geçilebileceğini sanmıyorum. O dediği siteler (belki birçoğu başka ülkelerdeki sunuculardan yayın yapıyordur) kapatılsa da dosya paylaşım programları aracılığıyla yine mp3 değiş tokuşu yapılabilir... Bu arada ben de Zikzak'ta mp3 linkleri veriyorum ama bunun bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Sonuçta ben sadece bulundukları sitelere link veriyorum... Kimsenin yapacağını sanmıyorum ama birçok sitede bulunan uyarıyı biz de tekrarlayalım. İndirdiğiniz müzik dosyalarını 24 saat içinde siliniz... :)

4 yorum:

baturalp dedi ki...

siteler yurt dışında barındırıldığı sürece herhangi bir şey yapabileceklerini sanmıyorum. dünya devleri bile bu sorunla baş edemiyor müyap napsın?!

doli incapax dedi ki...

Ben de devamlı bir yerlerden bir şeyler indiriyorum, devamlı kullandığım iki ayrı p2p programı var. Bunun engellenmesi de oldukça güç gerçekten.Bu arada maalesef sadece linklerini veriyor olmanız hukuka aykırılığı ortadan kaldırmıyor. Link vererek süren bir suça katılmış gibi değerlendirilmeniz bile mümkün aslında. Şöyle düşünebiliriz bunu; şu sokakta hırsızlık yapılıyor, siz de yapın demiş gibi oluyor. Ya da daha doğrusu çalıntı mal satıyorlar/dağıtıyorlar siz de alın der gibi. Bu da basbayağı suç aslına bakarsınız. İşin tazminat boyutu da cabası! Size önerim bu tip sitelere link vermemeniz, hatta verdiklerinizi arşivden silmenizdir.
Her ne kadar verdiğiniz linklerden bolca faydalanmış olsam da! :))

ZIKZAK dedi ki...

Ben mp3'lerin neredeyse tamamını Google'da aratıp buluyorum. Zincirin son halkasıyla uğraşacaklarına önce bu mp3'leri sunucularında barındıranları halletsinler... Sonra da Google ve Yahoo'yu...
Hadi ben "şurada falanca parçanın mp3'ü var, siz de indirin" diyerek size yol gösteriyorum diyelim. Peki siz indirdiğiniz parçaları bilgisayarınızdan silecek misiniz? Çalıntı mal ne de olsa...
Tamam, bundan sonra "şurada hırsızlık yapılıyor, siz de yapın" demeyeceğim. Onun yerine (indirmeniz için değil, ilgililerin önlem alması için) "şurada hırsızlık yapılıyor" diyeceğim. :) Herhalde hırsızlık yapıldığını kamuoyuna duyurmak da yasak değildir... :)
Bu arada arşivdeki linkleri silmeme gerek yok, çoğu link bir süre sonra zaten çalışmıyor...

doli incapax dedi ki...

oldukça geç cevaplıyorum ama artık kusuruma bakmayın, az önce gördüm yanıtınızı. sanırım yine yanlış anlaşıldım, düzelteyim, ben de kuruş para vermiyorum, üstelik sadece hard diskte yaklaşık 20 GBlik "çalıntı mal" barındırıyorum. Bunu engellemenin de kalıcı bir yolu olduğunu sanmıyorum .zamanında napster vardı, onla uğraştılar, şimdi kazaa var emule var ares var. onları geçtim, sizin de dediğiniz gibi google altavista var hele altavistada direkt mp3 arama seçeneği var. bu iş fikri sınai eserlerin tümü içinde geçerli, kaydettiğim ne bir escher, ne bir dali için para, telif ödemiş değilim elbette ki.
ben sadece bu durumun hukuki boyutunu açıklığa kavuşturmak istemiştim. ms bile korsan windows dağıtımının bile önüne geçemiyor.link verirken nasıl bi ifade kullandığınız benim açıdan farketmez, zira sanırım müzik zevklerimiz büyük ölçüde uyuşuyor. :) hiçbir şey de silmem bilgisayarımdan:D:D:D

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?