ZIKZAK WEBLOG: Reklam kokan hareketler



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Reklam kokan hareketler

Geçenlerde Kuzey Irak'ta düzenlenen bir intihar saldırısı sonucu altmış kişi ölmüş, onlarcası da yaralanmıştı. Türkiye de yardım etmek maksadıyla yaralananlardan yirmisini Türkiye'ye getirip tedavi ettirmeye karar vermişti... Güzel bir haber gibi görünse de ben bu uygulamaların sadece göz boyama olduğu düşünüyorum. Televizyon ve gazetelerde, tedavi olmak için gerekli olan parayı bulamayan, hiçbir sosyal güvencesi olmayan, evinde acıyla kıvranıp ölümü bekleyen birçok kişi gösteriliyor. Halk, çeşitli yardım örgütleri aracılığıyla bu insanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken devletimizin, vatandaşlarını görmezden gelip elin adamının tedavisini üstlenmesi insanı düşündürüyor... Onlara da yardım etmemiz gerektiğini biliyorum ama Türkiye eğer başka devletlere yardım etmeyi düşünüyorsa, önce ihtiyacı olan kendi vatandaşına da bir bakmalı. Bazı konularda kendi vatandaşına zorluk çıkarırken, başka devletlere ve Kuzey Irak'takilere şirin görünme çabasında olmamalı...

Buna benzer başka bir olay da Irak işgalinin başlangıcında yaşanmıştı. Bombardımanda yaralanan Iraklı çocuklar askeri bir uçakla Türkiye'ye getirilip tedavi ettirilmişti. Bunu dinlediğim haber bülteninde sağlıkla alakalı başka bir haber daha vardı. Haber, İstanbul'a sevk edilmek istenen durumu kritik bir hastanın, ambulansların şehir dışına çıkmasına izin verilmemesi nedeniyle, bir kamyonetin arkasında İstanbul'a getirilmesiyle alakalıydı... Yani anlayacağınız, yabancı bir devletin çocuklarını ambulans uçakla getiren devletimiz, aklına esince, vergi ödeyen kendi vatandaşına kamyoneti uygun görebiliyor...

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?