ZIKZAK WEBLOG: Yükselen milliyetçilik



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Yükselen milliyetçilik

Son zamanlarda, özellikle de bayrak gösterilerinden sonra (sol veya sağ fark etmez) vatanını seven ve milliyetçi insanlara bazı yazarlar tarafından faşist ve ırkçı damgası vuruluyor. Neymiş, bu gösteriler aslında yapılmamalıymış, milliyetçilik gitgide artıyormuş falan filan... Tamam, bazı şeylerin abartıldığını kabul ediyorum ama bir şeyi merak ediyorum. Bildiğiniz gibi bu ülkede, düşünce özgürlüğünden faydalanıp Kürtçülük ve bölücülük yapmak ya da din özgürlüğünden yararlanıp şeriat istemek veya misyonerlik yapmak serbest ve bunlar bazıları tarafından çeşitlilik olarak görülüyor. Bunlar serbestken milliyetçilik yapmak niye kötü bir şeymiş gibi gösterilmek isteniyor?.. Şu haberi bir okuyun. Kıbrıs Rum Kesimi lideri (eski EOKA'lı) Tasos Papadopulos, 108 EOKA militanının ailesine madalya ve onur belgesi vererek, bu kişilerin ve örgütün bağımsızlık mücadelesinin kahramanları olduğunu söylemiş. Sanırım herkes EOKA'nın ne olduğunu biliyordur. Anlayacağınız Yunanlılar da, Ermeniler de, Kürtler de bizden daha milliyetçi. Kendi içimizdekilerden korkacağımıza bize asıl zararı verebilecek olanlarla uğraşalım... Her ülkede bir milliyetçi kesim olduğunu ve olması gerektiğini, olmazsa dengelerin bozulacağını unutmayalım...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çünkü adamım, bu gösteriler toplumda ırkçılık üzerine olan duyguları kabartır, yıllarca daha medeni olmak için, insanlara "hayır biz barbar değiliz" demek için kıvranıp dururken Trabzon'daki gibi insanlar meydan dayağı atmaya başlar, ilçelerde geceleri kendilerinden olmayanların avına çıkarlar, bir süre sonra onlar gibi olmazsanız siz de baskıdan dayaktan nasibinizi alırsınız. Sonra der ki azınlıklar, "bak avrupa, bize ne yapıyorlar". Sonra hadi bakalım al baştan.. Bizdeki milliyetçi kesim maalesef cahil olduğu için çabuk gaza gelip ne yaptığını bilmiyor.

ZIKZAK dedi ki...

Her toplumda az veya çok bazı milletlere karşı ırkçılık vardır. Bizdeki milliyetçilik ve ırkçılık duyguları, kendilerini Türkiye'nin bir parçası olarak görmeyen Kürtlerin gösterileri ve her olayda Türk milletinin küçük düşürülmesi sonucu artıyor ve bu çok doğaldır. Dünyanın en gelişmiş, en medeni ülkelerinde de bunlar yaşansa milliyetçilik duyguları artar ve dediğin gibi artan milliyetçiliği önlemek de o kadar kolay değildir... Kürt gösterilerine, Kürt milliyetçiliğine ve Apo'ya özgürlük sloganlarına karşı bildiri yayınlamayan basının aydın dediği kişiler, neden sadece konu Türk milliyetçiliği olunca ortaya çıkıyorlar? Bunun bile belli görüşteki insanları sinir ettiğini düşünüyorum. Baştan bölücü kesimlere karşı gerekli yerlerden tepki verilebilseydi belki ortam bu kadar gerilmeyecekti. Şu an halk devletin yapmadığını kendince yapmaya çalışıyor... Bu arada, Trabzon'da yaşanan olaylar sadece bir başlangıç. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi terörist başının tekrar yargılanmasını isteyince gör bak neler olacak... Bu arada, eğer ırkçılık barbarlıkla alakalıysa bizi beğenmeyen Avrupalılar dünyanın en barbar milletleridir. Geçmişi bırak, bugün bile Avrupa'daki ırkçılık Türkiye'den daha beterdir...

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?