ZIKZAK WEBLOG: Okuma bilmeyen ilkokul mezunları



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Okuma bilmeyen ilkokul mezunları

İngiltere'de ilkokulu bitiren her beş çocuktan birinin okuma bilmediği, buna rağmen ortaokula gitmelerine izin verildiği açıklanmış...
Avam Kamarası Eğitim Komisyonu üyeleri tarafından yapılan araştırma sonucunda hazırlanan raporda, ilkokulu bitiren 11 yaş grubunun başarısızlığının tümüyle sistemin başarısızılığı olarak kabul edilmesi ve önlem alınması gerektiği bildirildi. Komisyon raporunda açıklanan rakamın kabul edilemeyecek kadar yüksek olduğu ve yılda 12 bin "okuma bilmeyen" ilkokul mezununun ortaya çıkarıldığı kaydedildi. Açıklanan rakamlar, eğitimi önem sırasına göre politikalarının en başına yerleştiren İşçi Partisi için seçim öncesinde alınmış yeni bir darbe olarak yorumlanıyor...
Türkiye'deki durumun bu kadar vahim olduğunu sanmıyorum ama bizde de benzer sorunlar var. Bırakın ortaokulu, annem, lisede tahtaya kaldırdığı bazı çocukların dört işlemi yapamadığını ve tahtada yazanları okuyamadığını söylüyordu. Bunlardan bazıları sınav kağıdına kendi ismini bile doğru olarak yazamıyormuş... Çok alakası yok ama aklıma başka bir şey daha geldi. Lisede Milli Güvenlik (tam hatırlayamıyorum ama sanırım adı böyleydi) dersine giren subay, daha önce görev yaptığı Güney Doğu'daki bir okulun durumundan bahsetmişti. Adam, sınav yapacağı günlerde öğrencilerine boş bir dosya kağıdının yanında birer de kalem getiriyormuş. Düşünün, bir kalem alacak kadar parası bile olmayan insanlardan ne beklenebilir ki?..

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?