ZIKZAK WEBLOG: İşte ekranların uyarı sembolleri



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

İşte ekranların uyarı sembolleri

Milliyet'te, "İşte ekranların uyarı sembolleri" başlıklı bir haber vardı...
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), çocuk ve gençlerin yayınların zararlı içeriğinden korunması için Hollanda'da uygulanan 'Koruyucu Sembol Sistemi'nin Türkiye'ye uyarlanmasına karar verdi. Siyah-beyaz renklerde, ekran kenarlarında logo şeklinde görülecek işaretler aileleri cinsellik, şiddet/korku ve olumsuz davranışlara (cinsiyet ve ırk ayrımcılığı, sigara, alkol ve bağımlılık yapan maddelerin kullanımı ve kötü dil kullanımı) karşı uyaracak. Semboller, yayınları 7, 13 ve 18 yaşa göre gruplandıracak. 'Akıllı İşaretler'in yayını, haziranda başlayacak...
Sanırım bizimkiler ve Hollandalılar işi biraz abartmış. Hadi on üç ve on sekiz yaş üzeri işaretlerini anladık da yedi yaş üzerine ne gerek var? Eğer bir kanal bu işaretleri kullanmaya başlarsa, bütün haber bültenlerine, programlara, dizilere ve filmlere yedi yaş üzeri işaretini koyması gerekir. Şiddet veya cinsellik içermeyen program ve film kaldı mı? Ayrıca altı yaşındakilerin seyredemeyeceği ama sekiz yaşındakilerin seyredebileceği şey nedir?.. Neyse... Zorunlu olmayan, güzel bir uygulama olduğunu söyleyebilirim. Bu arada, bir yıl kadar önce yabancı televizyonlardaki benzer uygulamalardan bahsetmiştim...

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?