ZIKZAK WEBLOG: Haber7 ve İnternetHaber gibi sitelere yapılan yorumlar hakkında



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Haber7 ve İnternetHaber gibi sitelere yapılan yorumlar hakkında

Haber7 ve İnternetHaber gibi sitelerdeki haberlere yapılan bazı yorumlara sinir oluyorum. Bu siteler, Türklerden nefret eden, PKK sempatizanı, ayrılıkçı Kürtlerle ve dinini yaşayış biçimini herkese zorla kabul ettirmeye çalışan, alakasız konuları bile dine bağlayabilen, sürekli Atatürk'e ve laik Türkiye Cumhuriyeti'ne hakaret eden yobazlarla dolu... Hatta sitede bu ikisinin karışımı tipler bile var. Mesela Kürt güzellik yarışması afişindeki kızın, milliyetçi (kendi söylüyor) bir Türk kızı çıkması hakkındaki habere yorum yapan biri, "Kürt kızları soyunmaz, olsa olsa bu afişteki bir Türk'tür" diyerek, Kürt kızlarının Türklerden daha namuslu olduğundan ve böyle bir yarışmaya katılmayacaklarından falan bahsediyordu... Ne diyeyim, Türk milleti ve devleti bu tip zavallılarla uğraşıyor işte...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

kimsenin savunucusu değilim!
ama din sadece ibadetlerden meydana
gelen kurallar
topluluğu
değil,bunu araştıran bulur..

ZIKZAK dedi ki...

Bana İslam dininin yabancı bir takımla yapılan futbol maçıyla olan alakasını söyle. Ya da televizyon seyretmek, müzik dinlemek ve cep telefonu kullanmakla olan ilişkisinden bahset. Bunlar İslam dininde haram mıdır? İslam'ın şatlarından biri Atatürk'e ve Cumhuriyet'e hakaret etmek midir? Yoksa hoca sıfatıyla radyo programlarına katılıp "Hristiyanlarla ve Musevilerle arkadaşlık etmeyin, eğer bunlarla konuşacaksanız sadece dininizi tebliğ edin" demek midir? İslam'da kadınların çocuğu yaşındaki erkeklerle konuşması yasak mıdır? Başı açık olan kadınların namussuz olduğunu, kapalıların ise namuslu olduğunu düşünmek sence nedir? Sakalına, kılığına, kıyafetine bakılarak dindar olduğu düşünülen kişiler, cami avlusunda niçin küfür eder? Dinine bağlı biri, saçı uzun bir çocuğu zorla bir depoya sokup ona dayak atar mı? Bir yere bombalı saldırı düzenleyip insan öldürenler niye bunu din ile ilişkilendirir? Bir kişi kendi yaptığı eylem sonucunda ölenler ve ölmeyenler için niye "Allah böyle istedi" der. Allah kime "İstanbul'un göbeğinde bomba patlat ve yoldan geçen masum insanları öldür" demiş?..

Dinin ibadetten ibaret olmadığını biliyorum. Zaten lafım dinini kimseye zarar vermeden ve kimseyi aşağılamadan yaşayanlara değil... Ayrıca bir insanın dinini yaşayış biçimi ve kılık kıyafeti de beni hiç ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren ve sinir eden şey, başkasının dinine, dini yaşayış biçimine ve kılık kıyafetine karışılıp hakaret edilmesi... Bu arada, yaşanan bazı vahim olaylarda, bazı hocaların, siyasetçilerin, yazarların ve sitelere yorum yazan kişilerin gazına gelen insanların payı olduğunu unutmamak gerekir. Ben, bu tip insanların mensup oldukları din hakkında yeterli bilgiye sahip olduklarından şüphe ediyorum...

freelancer dedi ki...

kesinlikle katılıyorum zikzak

Adsız dedi ki...

her işinize besmele ile başlayın der h.z. muhammed.. bismillahirrahmanirrahim "rahman ve rahim olan Allah'ın adı ile" demektir, ve her işe besmele ile başlamak demek, her yaptığın işin Yaratıcı ile bir bağlantısını kurabilmektir ki bunu başarabildiğimiz oranda hayatlarımız anlam ve önemini kazanır ve de ruhumuz bu oranda gerçek mutluluğa ulaşabilir.

islamda müzik dinlemek yada t.v. seyretmek haramdır diye bir kaide yok,bulamazsın da..
h.z. muhammed mekkeden medineye hicret ettiğinde, insanlar sevinçlerinden ötürü şu meşhur "teleal bedru" şarkısını söylemişlerdir..
ama benim şahsi kanaatim şudurki dinlediğin müziğin seni Yaratıcı dan uzaklaştırıp-uzaklaştırmadığı asıl noktadır!

mesela, hayatında seni üzecek bir olay gerçekleşti ve sen tutupta teselliyi bir şarkıda arıyorsan işte burda yanlış yapıyorsundur..

ki bunu yapmak yada yapmamak tamamen senin özgür iradene kalmış bir durumdur..

ve şuna katılıyorum ki islami çevrelerin çoğu artık nasıl bir devirde yaşadığımızı unutup günümüze uygun eserler-ürünler verememektedir ve bu da aslında en büyük eksikliklerimizden.. ben de yeni nesildenim ve Kur'an'ın ilk ayetinin "ikra" yani "oku" demek olmasına rağmen, yıllarca sırf bu insanlar yüzünden okumayı bile sevemedim!

musevilerle yada hristiyanlarla arkadaşlık edersin, bunda ne sakınca olabilirki.. bunlar günümüzde insanları çoğunlukla islamdan uzaklaştırmak isteyen,gerçek islamı bilmeyen insanların uydurmalarından ibaret.. ama şu da var ki, eğer dinini gerçek manada bilmiyorsan ve içerlerde bi yerlerde dolmayı bekleyen boşluklar varsa bu arkadaşlıklar esnasında bunların yanlış biçimde dolmasıda muhtemel, yasak diye bir kaide yok ama sırf senin iyiliğin için dikkat edilmesi şart..

islamı böyle dar kalıplara hapsedenler, yobaz kafalardan başka birşey değil! eğer musevilerle yada hristiyanlarla arkadaşlık etmek haram olsaydı "en güzel tebliğ, lisan-ı hal iledir" demezdi h.z. muhammed..

tebliğe gelince, dinimiz bize göre son ve gerçek din olduğu için, insanların hepsini bize göre doğru olan yolda görmek ister, tebliğ bundan ötürüdür.. asıl amaç, tüm insanların iyiliğidir..

terör eylemelerine gelince, ben o eylemleri yapan hiç bir adamın islamla uzaktan yakından alakası olduğuna inanmıyorum!
"bir insanı öldüren, tüm insanlığı öldürmüş gibidir" der Allah..
bu eylemlerin hepsi çok başka nedenler altında yapılıp, insanlarada dini eylemmiş gibi gösterilip,insanları dinden soğutmak adına yapılıyor
mesela hatırlarsanız bir ara hizbullah diye bir örgüt çıkmıştı ortaya, ne demek hizbullah? Allah'ın askerleri demek ve yaptıkları işin islamle zerre alakası yok.. birileri birilerini yok etmek istedi, yok etti, sonra ortaya çıkarmak isterken müslümanların üzerine yığdı ve hatta örgütün adını hizbullah koydu.. tüm bunlar oyunun bir parçası!
bunları yapanlar, insanları islamdan soğutmak isteyenler aslında insanların islamla gerçek doğrulara ulaştığını biliyorlar ve bunları sırf bizler gerçeklerden uzak kalalım diye yapıyorlar!
kelimelerin içlerini boşaltıyorlar, bizi yanlış ama nefsimize hoş görünen eylem ve işlere sürüklüyorlar.. hepsiyle oyalanıyoruz ve aslında hayatımızda hiç birini gerçekten ihtiyacımız olan şey olmadığını farkediyoruz, sonra bunalımlar başlıyor v.s.

televizyonlarda ve filmlerde, en yüksek duygu bir insan duyuulan aşk olarak gösteriliyor, seviniyoruz içki içiyoruz üzülüyoruz arabamızla hız yapıp bir yerlere çarpıyoruz ve daha neler neler..

bunlar çok derin konular, dediklerine katılıyorum ve aslında farklı düşünmüyouz zikzak..
yinede tüm bunların içinde islamın ve Allah'ın adının geçmesi beni gerçekten rahatsız ediyor.. daha fazla araştırmalıyız, daha fazla bilmeliyiz, daha fazla okumalıyız ve daha fazla düşünmeliyiz!!

müsadenle sana www.karakalem.net te mustafa ulusoy denen adamı tavsiye etmek istiyorumki, ki ben bu adam sayesinde okumayı sevmiştim!

artık ne yazacağımı da bilmiyorum, kanayan bir yara bu içeride..

kurşunkalem dedi ki...

pekala sayın zikzak

sizin düşüncenizdir ama buna saygı duyamam bu söyledikleriniz sadece işime gelmiyor bari bunun kötü yönlerini söyleyeyim felsefesidir....

Sen bir elin parmaklarını bir tutabilirmisin... İsmaı ne kadar tanıyorsun... Kimlere göre yargılıyorsun... Eğer tartışmak isterseniz benim bloga buyrun

http://varol.blogspot.com

ZIKZAK dedi ki...

Yorumda yazdıklarım benim görebildiğim yanlışlıklardı... Nesibe Zeynep, yazdıklarınızın katılıyorum; doğru, aslında çok da farklı düşünmüyoruz...

Aslında şu tebliğ konusunda kafama takılanlar var... Mesela bizim din adamlarımız, Hz. Muhammed'i peygamber, İslam'ı da son din olarak kabul etmeyen başka dine mensup din adamlarına kızarak, "biz onları kabul ediyoruz ama onlar bizi kabul etmiyor" diyorlar. Bence böyle söylemlerle milleti hafiften kışkırtmaya çalışıyorlar... Onların, bizim peygamberimizi son peygamber olarak kabul etmemeleri normal değil midir? Zaten son peygamber olarak kabul etseler Müslüman olmaları gerekmez mi? Bildiğim kadarıyla Museviler de Hristiyanlığı kabul etmiyor. Yani diğer dinler de kendi düşüncelerine göre son din olduklarını söylüyorlar...
Ayrıca başka dine mensup olanları sevmeyenleri ve onlarla konuşmamaya çalışanları da anlamıyorum. Müslüman bir aileden doğanların büyük çoğunluğu Müslüman olarak yaşar, Müslüman olarak ölür. Bu Hristiyanlık, Musevilik, Budizm gibi birçok din için de aynıdır. Durum böyleyken, yetiştirilme tarzından ve öğretilenlerden dolayı fazla bir seçme şansı olmayan insanlara karşı ön yargılı olmak niye?..

Bundan sonrası Varol Aksoy'a...

Burası kişisel bir sitedir ve istediğimi yazarım. Size düşüncelerimi kabul ettirmek ve sizden saygı göstermenizi beklemek gibi bir derdim yok. Verdiğim örneklerdeki olayları destekleyip desteklemediğinizi bilmiyorum ama burada yazdıklarım asıl sizin işinize gelmiyor olmalı ki saçma sapan bir cevap yazabiliyorsunuz... İslam'ı ne kadar tanıdığım ve nasıl yaşadığım, başkalarına bir zararım dokunmadığı sürece sizi hiç ilgilendirmez, sadece beni ilgilendirir. Ayrıca yazdıklarımı doğru dürüst okusaydınız, İslam'ı yargılamadığımı sadece İslam'ı yozlaştıran, hala 1500 yıl öncesinde yaşadığımızı düşünen, Arap özentisi insanları eleştirdiğimi anlardınız... Beni hiç tanımadan, burada yazdığım iki satır yazıyla (ki gerçekleri yazdım) beni ve benim dini anlayış biçimimi boşu boşuna eleştirmeyin...

Kızsanız da kızmasanız da örnekleri çoğaltabilirim... İslami forumları veya İslamla alakalı konular olan forumlara bakmanızı tavsiye ederim. Bunlardan bir tanesinde, İsrail'deki bir lokantada bomba patlatılarak, aralarında çocukların da bulunduğu birçok kişinin öldürülmesi üzerine yazılanlar hala aklımda. Bu konuya yazanlardan bazıları, İsraillilerin hepsinin günün birinde asker olacağını belirtip, çocukların şimdiden öldürülmesinde bir sakınca olmadığını yazıyordu. (Tabi şimdi siz bu yobazı eleştirdiğim için bana kızıp, İslam'ı yargıladığımı düşünüyorsunuzdur ya neyse...) Bana İsrailli çocukların ne suçu olduğunu söyler misiniz? Annelerini, babalarını, milletlerini seçme şansları var mı? Bence nasıl bir Filistinli öldürülünce üzülüyorsak, İsrailli öldürülünce de üzülmemiz gerekir. Nasıl başka bir dine mensup birine, Müslümanlar hakkında kötü sözler söyleyince tepki gösteriyorsak, Müslümanlığa zarar veren ve milleti kışkırtan içimizdeki provokatörlere de aynı tepkiyi göstermeliyiz... Ayrıca merak ediyorum. Bir Filistinli çocuk İsrail askerleri tarafından öldürülünce destanlar yazılabiliyorken, Irak'ta veya başka yerlerde Müslümanlar tarafından öldürülen Müslümanlar hakkında niye fazla bir şey yazılmıyor? Direnişçi olduğu söylenen Müslümanların, işbirlikçi olduklarını iddia ederek, yüzlerce Müslüman'ı uzuvlarını kesmek suretiyle işkence ederek öldürmesi sizce normal bir olay mıdır?..

Siz hala "işinize gelmediği için kötü yönlerini söylüyorsunuz" deyip kendi kendinizi kandırın. Bence siz, işinize gelenleri işinize geldiği gibi anladığınızı fark edemiyorsunuz...

Adsız dedi ki...

ya hiç kimsenin din olarak islamı ve peygamber olarakta h.z. muhammed i seçmemesine kızmaya hakkı yok, hele de islamiyet gibi bir dine mensup insanın!
sosyoloji derslerini hatırlarsanız, insan istediği şeyi yapabilir, ancak sonuçlarını da iyi veya kötü yaşamak zorundadır, bu da böyle birşey işte..

dediklerinde de haklısın, son peygamber olarak h.z. muhammed i kabul etseler Müslüman olmaları gerekir..

israil meselesine ben de katılıyorum, kimsenin masum insanları öldürmeye hakkı yok.. o çocuğun ileride israil askeri olacağı alnında mı yazıyor acaba?!!

ancak dinleri sadece yetiştirilme tarzı ve öğretilere hapsetme derim ben.. küçük yaşlar için haklısın, herkes kendisine öğretilen bilgiyi edinir ve muhtemelende yaşar, ancak yaş ilerleyip akıl da kemale erince yani yaptıklarımızı sorgulamaya başlayınca, her eyleme bir mana yükleme eğilimine giriştikçe, işte burada dinlerin ayrımı ortaya çıkar diye düşünüyorum, yani öğretilerin şahsı ne kadar doyurduğu gerçekten önemli..
hangi öğretinin doğru olduğunuysa ancak düşünüerek yargılayarak sorgulayarak ve yaşayarak öğreniyoruz, yeterki düşünelim..
kolay gelsin zikzak..

kurşunkalem dedi ki...

ok israil konusunda aksini düşünecek akıl sahibi bir kişi olacağını zannetmiyorum

ama neden hep güzel dinimizin hep bir kaç aptal kişilerce sömürülmesine yer veriliyor...

Ayrıca sizin islam bilginiz nedir bilmem ama ben yıllarda Kuran kursuna gittim...

Neyse ben hala aynı fikirdeyim insanlar hala İslamiyetin hep olumsuzluklarla dolu olduğunu yazdıkça kıyamet alameti olan İslamiyetin yokolmasına zemin hazırlıyorsunuz...

Burası kişisel bir site aynısından benimde var ve bunun ne olduğunu çok iyi biliyorum... Ve bu içerikte bir yazı beni rahatsız etti bende yazı yazma gereği duydum düşünceleriniz bana beğendirme gibi bişey söz konusu değil zaten...


ide şunu söylemek istiyorum ne kadar hak verirsiniz bilmem ama Hristiyanlar dinlerini tanıtmak için milyonlarca dolar harcıyorlar gelip müslüman mahallesinde salyangoz sayıyorlar ama benim din kardeşlerim islamiyetin hep birkaç kişi tarafından sömürülmüş yönünden bahsediyor...

Adsız dedi ki...

son paragrafınız tamamen haklı aslında, bunları sürekli olarak konuşmak islama biraz çifte standart olur..
ama hiç konuşmamak değil, özeleştiri olmadan bir adım ileri gidemeyiz çünkü..

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?