ZIKZAK WEBLOG: Bir dolandırıcılık hikayesi



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Bir dolandırıcılık hikayesi

Bir insan nasıl bu kadar saf olabilir? Birkaç yüz dolarlık bir şey alsa neyse de; insan, binlerce kilometre uzaktaki hiç görmediği bir evi, 800 bin dolar ödeyerek internet üzerinden satın alır mı?.. Ne diyebilirim, sadece paranın yetmediğini, biraz da aklın gerekli olduğunu gösteren güzel bir örnek...
Hindistan'da bir dolandırıcı, Başbakanlık resmi konutunu internet üzerinden Amerikalı bir işadamına 35 milyon rupiye (802 bin 600 dolara) sattı. Hindistan Times gazetesinin haberine göre, 'Yeni Delhi'nin göbeğinde haftanın yedi günü su ve elektriğe sahip, dev geniş konak' ilanıyla satılan eve, Amerikalı bir işadamı 802 bin 600 dolar ödedi. Bir süre sonra 'evin tapusunu' da alan talihsiz Amerikalı, evi teslim almak için Yeni Delhi'ye geldi. Ancak eline sadece dolandırıldığını öğrenmekten başka bir şey geçmedi. Hindistan gizli servisi şimdi dolandırıcıyı arıyor...


2 yorum:

Adsız dedi ki...

ABD icerisinde ozellikle ebay real estate uzerinden bu tur alisverisler yaygin bir sekilde yapilir.

Ancak buradaki Amerikali Hindistan'daki hukuki yapinin ABD'deki gibi oldugunu varsaymis olmali.

Maliyetli bir varsayim olmus tabii... :)

ZIKZAK dedi ki...

Ebay üzerinden 4 - 5 milyon dolarlık evler de satılıyor ama ev Amerika'da da olsa ben internet üzerinden satın almam. Kendi gözümle bir görmek isterim... Belki gidip gördükten sonra internet üzerinden satın alırım... :)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?