ZIKZAK WEBLOG: Çanakkale İçinde Yanlışlar Geçidi



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Çanakkale İçinde Yanlışlar Geçidi

Zaman gazetesinin internet sitesinde, "Çanakkale İçinde Yanlışlar Geçidi" başlıklı bir yazıya rastladım. Başlıktan da anlaşılabileceği gibi yazıda, tarih kitaplarındaki ve Çanakkale Savaşları'nda ölen askerlerin anısına dikilen anıtlardaki yanlışlıklardan bahsedilmiş. Yazıda görüşlerine başvurulan bir uzman, savaşan tarafların çatışma esnasında birbirlerine gösterdiği dostluk gösterilerinin abartıldığını da söylüyor. Mesela çıkartma esnasında Türklere karşı zehirli gazlar kullanılmış...
Yılmazer’in öncelikle vurguladığı konu savaşan tarafların çatışma esnasında birbirlerine gösterdiği dostluk gösterilerinin abartılması. Anzak cephesindeki siperlerin birbirlerine çok yakın olmasından dolayı askerlerin birbirlerine çikolata ve sigara attıklarını teyit etse de, bu durumun Çanakkale Savaşı’nın dünya tarihinin en kanlı savaşlarından biri olduğu gerçeğini gölgeleyemeyeceğini söylüyor Yılmazer: “Şu an Avustralyalı ve Yeni Zelandalılar ile tabii ki dostuz. Ancak bahsi geçen yıllar, savaş zamanı. İngilizler yaralı taşıyan gemileri batırdı, hastanelerimiz bombalandı. Osmanlı Sağlık Bakanlığı da defalarca İsviçre’deki Kızılhaç’a müttefiklerin savaş kurallarını ihlal ettiği şeklinde başvurularda bulundu.” diyor. Nitekim Osmanlı 5. Ordusu’nun komutanı Liman von Sanders de anılarında İngilizlerin sivil yerleşim yerlerini bombaladığından bahsediyor...


0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?