ZIKZAK WEBLOG



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Adamlar yine yapacaklarını yaptı. Bizi son günlerde, özellikle de son saatlerde, Kıbrıs sorunuyla oyalayıp, alehimize olan diğer konularla fazlaca ilgilenmemizi engellediler, yani uyuttular. Mesela bence bunlardan en önemlileri üyelik garantisinin verilmemesi, üyeliğin gerçekleşeceği tarihin belli olmaması ve kalıcı kısıtlamalar olabileceğinin belirtilmesiydi... Neymiş, müzakerelerin doğası gereği zaten üyelik garantisinden söz edilemezmiş. Tamam doğrudur ama bunu yazıya dökmenin anlamı nedir? Öteki adaylarla alakalı belgelere böyle bir madde eklenmiş mi? Hem zirvenin hemen ardından Avusturya'dan gelen haberlere ne demeli? Avusturya hükümeti müzakereler sonuçlandığında, yani bundan en az on yıl sonra, Türkiye'nin üyeliğini referanduma götürecekmiş. Bunu gören öteki üye ülkelerin, özellikle de Fransa'nın, boş duracağını mı sanıyorsunuz? Doğal olarak onlar da kararı refaranduma sunacak. Avrupa halklarının şu an için alehimize olan düşünceleri değişir mi bilmiyorum ama bu şartlar altında her dediklerini yapsak bile yine de Avrupa Birliği'ne kolay kolay üye olamayacağız... Sonra kısıtlamalar konusu var. Benim bildiğim kısıtlamalar genellikle üye olacak olan ülkeyi korumaya yönelik olur. Metinde kalıcı kısıtlamalar gerekirse uygulanabilir yazıyormuş. Ne demek şimdi bu gerekirse kelimesi? Hiç şüpheniz olmasın, adamlar mutlaka bunların gerekeceği durumları yaratırlar. Bu kısıtlamaları mahkemeye başvurarak kaldırabileceğimiz söyleniyor ama ben bunun olabileceğini de sanmıyorum. Bu süre içinde her türlü değişikliği yaparak bunu engelleyebilirler... İşin en sinir bozucu yanı ne biliyor musunuz? Bu saydıklarımın sadece Türkiye'ye uygulanması. Mesela bu akşam zirvede Hırvatistan konusu da görüşüldü ve Avrupa Birliği onlara birliğe girebilecekleri tarihi bile verdi... Bu arada Fırat ve Dicle sularının yönetimine göz dikmeleri gibi önceki raporlarda belirtilen daha birçok önemli ve garip konu da var. Sakın yukarıda Kıbrıs'a önemsiz dediğim anlaşılmasın. Eğer üyelik garantisi olsaydı, günün birinde sınırlar kalkacağı için Kıbrıs'ta çok büyük bir sorun kalmayacaktı. Ama şu durumda koca adayı ne şekilde kabul edileceğimizin belli olmadığı bir üyelik için riske etmemiz gerekecek... Ben Avrupalıları samimi ve iyi niyetli bulmuyorum. Adamlar hiçbir yükümlülük altına girmiyorlar. Neyse, gördüğüm kadarıyla Türkiye olarak yine şansımızı deneyeceğiz. Hayırlısı neyse o olsun...

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?