ZIKZAK WEBLOG



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Yine Kıbrıs'tan bahsedelim. Bazı yazarlar ve politikacılar, diğer Avrupa Birliği ülkelerine olacak göçlerler sonucunda gençlerin adayı terk edebileceğini ve 10 - 15 yıl içinde Kuzey'de Türk varlığının önemli ölçüde azalacağını anlatıyor. Bir de istisnalar kalktıktan sonra Rumlar'ın Kuzey'e yerleşmeye başlayıp, orada üstünlük sağlayabilecek duruma gelebilecek olmalarından endişelendiklerini söylüyorlar. Çünkü Avrupa Birliği vatandaşları istedikleri yerden mal alabiliyor ve oraya yerleşebiliyorlarmış. Bence haklılar. Korkuları yersiz değil. Ama şunu da unutmamak gerek. Avrupa Birliği vatandaşı olan milyonlarca Türk var. Türkiye, Avrupa'da yaşayan (özellikle Kıbrıs'tan İngiltere'ye göç eden ve Almanya'daki) Türkler'den bir kısmını Kıbrıs'a yerleşmeye teşvik edemez mi? Zaten nüfusu milyon bile olmayan adaya zaman içersinde birkaç yüz bin Türk gelemez mi? Hele hele (biraz zor olsa da) yetmiş milyonluk Türkiye Avrupa Birliği'ne girdiğinde, Kıbrıs'a ve yakın Yunan adalarına Türkiye'den akın olmayacak mı? Bunları da düşünmek gerek. Yirmi sene sonra sınırlamalar kalktığında sadece Rumlar serbest dolaşım hakkı kazanmayacak ki? Onun için bugünden bazı şeyler için hazırlıklara başlamak gerekiyor... Tabi bu anlattıklarım onaylanması çok zor olan planın onaylanması halinde yapılabilecekler...

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?