ZIKZAK WEBLOG



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

BBC World'de yayınlanan ClickOnline adlı bilgisayar ve internet programında birkaç site tanıtımına rastladım. İlk olarak Our Planet Earth from Space adlı siteden bahsedeyim. Bu sayfa aracılığıyla dünyanın şu anki durumunun 1024x768'lik uydu görüntülerini elde edebiliyoruz. Bu CGI resimler her 20 dakikada bir güncelleniyormuş. Bulutlar, fırtınalar, depremler ve gece-gündüz durumu da haritalara yansıtılıyormuş. Avrupa ve Orta Doğu görüntülerine baktığımda Hubble teleskobunun konumu bile verilmişti. Tavsiye ederim, çok güzel bir site... Tanıtımını izlediğim diğer bir site ise çocuklar için hazırlanmış TryScience isimli bir bilim sitesiydi. Burada benim dikkatimi daha çok canlı webcam'ler çekti. Sitede bulunan 5 adet kamerayı kullanarak görüntüleri istediğiniz yöne çevirip, istediğiniz noktaya zoom yapabiliyorsunuz... Son olarak da Internet Explorer için hazırlanmış bir eklentinin bulunduğu sitenin adresini vereyim. IE Spell adındaki bu küçük plugin sayesinde, e-posta yazarken, bir foruma yazı gönderirken veya blogumuzu güncellerken artık yazıdıklarımızda hiçbir yazım hatası olmayacakmış. Bu eklenti, form alanına yazılan textleri daha biz yazarken kontrol ediyormuş ve yanlış yazılan kelimeleri bildiriyormuş. Denemeye değer güzel bir uygulama...

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?