ZIKZAK WEBLOG



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Memleketten seçim manzaraları... Haberlerde görüyoruz. Bütün şehirler bayraklarla ve posterlerle süslenmiş(!). İnanılmaz bir israf. O seçim malzemelerine verilen paralar hepimizin cebinden çıkıyor. Şehrimizde genel seçimlerde %1 oy alan partiler bile her yeri bayraklarla ve posterlerle donatıyor. Yazık harcanan paralara. Sanki kim çok bayrak asarsa millet o partiye oy verecek. Tam bir saçmalık. Başka ülkelerde bu tip görüntüler olduğunu hiç sanmıyorum. Tek gariplik bu mu? Tabiki değil. Bizim adayların siyaset anlayışı da bir garip zaten. İnsan yerel seçimde şehre neler yapacağını falan anlatır değil mi? Ama adamlardan biri lafa laiklikten giriyor, öteki de imam hatip liselerinden. Biri Kıbrıs diyor, öteki Avrupa Birliği. Dün bir gazatede gördüm. Bir mahalle muhtarının seçim afişinde Kıbrıs'tan bahsediliyormuş. Tamam, adamın konuya duyarlılığı güzel de, o konu hakkında ne yapabilirki? Onun yerine yapacaklarını falan yazsana. Bu dediğim olayı en iyi uygulayan kişi sehrin şu anki DSP'li belediye başkanı. Bastırdığı bir dergide, geçen seçimden beri neler yaptığını ve bir dönem daha seçilirse neler yapacağını anlatıyor. Geçenlerde benzer bir uygulmayı AKP'de de gördüm. Dört sayfalık bir broşürü evlere dağıtıyorlardı. Yanında da (pek bir alaka kuramadım ama) bir çiçek veriyorlardı. İlginç ama dağıtanların hepsi de başı açık sarışın bakımlı kızlardı. Bu anlattığım iki partinin ötekilerden tek farkı işte bu. Hepsi arabalarla, hoparlörlerin sesini sonuna kadar açıp bütün gün bağıra bağıra mahalleleri dolaşıyorlar. Bunların en berbatı da AKP. Hayatımda bu kadar gürültü yapan bir araç görmedim. Adam daha bir cümle kurmadan bütün sokaktaki otomobillerin alarmları ötmeye başladı. Polis, bu yapılanı başkası yapsa kesin onu karakola çeker. Bu propaganda olayında bence en organize parti Demokratik Güç Birliği. Adamlar gittikleri yerlere tezahurat yapacak adamlarını da götürüyor. Çok disiplinliler ve söyleyecekleri şeylerin daha önceden de provasını yaptıkları kesin. Sonra bir de şu seçim konvoyları var. Burada ilk defa bu seçimde başladı. Yüksek sesle müzik çalan bir arabayı yürüyerek yüzlerce kişi koyun gibi takip ediyor. Bir nevi gövde gösterisi yani. Gerçi 100 kişiyle gövde gösterisi olmaz ya neyse. Geçen hafta bunu ilk defa AKP yaptı, daha sonra da bağımsız bir aday. Bağımsız adayın konvoyu AKP'ninkinin iki katından daha uzundu. Son olarak da şehirdeki kuaförlerden bahsedelim. Son bir aydır işleri çok açılmış. Partili kadınlar ev ev dolaşıyorlar ya, seçmene güzel görünmek için her gün saçlarını yaptırmaya geliyorlarmış. Sırayı görseniz şaşırırsınız. Neyse, insan işte bütün bu olanlardan bir süre sonra feci şekilde sıkılıyor. Adamlar, milletin kapısını sadece ihtiyaç duyduklarında çalıp, oy ve vergi istiyorlar. Sinir olmamak elde değil. Şu seçim bitse de biz de bir dahaki seçime kadar kurtulsak şu adaylardan, posterlerden, konvoylardan ve en önemlisi de gürültü kirliliğinden. Dayanın, çok değil sadece tek bir gün kaldı...

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?