ZIKZAK WEBLOG



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Kıbrıs müzakerelerinde Türk tarafı bana göre acınacak bir halde. Neyin pazarlığı yapılıyor biliyor musunuz? Adamlar şu kadar toprak, şu kadar mal isteriz diyor, biz o kadar veremeyiz ancak bu kadar verebiliriz diyoruz. Bu vahim durumun nedeni yıllar boyunca süre gelen başarısız Türk politikalarıdır. Diplomaside, 30 yıl boyunca Rum tarafının sürekli istediği gibi isteyeceksin. Gün gelir eğer karşı tarafın gücü yoksa senin ve diğer ülkelerin taleplerini karşılamak zorunda kalır. Bakın etrafımıza, acaba bizden toprak talep etmeyen ülke var mı? Biz niye hiçbir şey istemiyoruz? Atatürk yurtta barış, dünyada barış derken bunu kastetmedi ki. Eğer o günlerde de bugünkü zihniyet var olsaydı Hatay'ı rüyalarımızda bile göremezdik. Yıllar boyunca gitgide büyüyen sorun en sonunda, Kıbrıs politikasını onaylamasam da, bu hükümetin başını ağrıtacak gibi geliyor. Öteki partiler sanki bu olayda hiç suçları yokmuş gibi sadece geyik yapıyorlar. Çözüm yolu göstermeden sadece eleştiriyorlar, yapıcı değiller. Kafaları ancak dandik bir Temel Reis çizgi filmi yapmaya çalışıyor, o kadar. Ama bu halkın gözünden kaçmıyor. 1970'lerden bugüne kadar iktidara gelen diğer partiler, peki siz ne yaptınız? Rumların Avrupa Birliğine girip Ankara'da büyükelçilik açacağı günü mü beklediniz? Artık Türkiye Avrupa Birliği'ne girmeyi gerçekten istiyorsa her ne pahasına olursa olsun anlaşmak zorunda kalacak, ya da anlaşmayıp Avrupa defterini kapayacak. Sakın Avrupa Birliği'ne giriş kriterlerinde Kıbrıs yoktu deyip kendinizi kandırmayın. Eğer çözüm olmazsa Rum ve Yunan ikilisinin bizi veto edeceği zaten kesin?..

Keşke zamanında Kıbrısın tümünü işgal etseydik. İşi yarıda bırakmanın sonucu bunlar. O günlerde büyük zorluklara rağmen garantörlük haklarımızı kullanarak bu dediğimi yapıp, daha sonrada Kıbrıs'a belli bir düzen getirip oradan çıksaydık, sorun 1970'lerde çözülebilirdi...

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?