ZIKZAK WEBLOG



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Bugünkü gazetelerde aşağıdaki gibi bir haber vardı. Aslında bu uygulama spama karşı caydırıcı olabilir. Ama bence kimse bir eposta için bir cent bile ödemek istemez. Toplu gönderimlere ücret uygulanması belki daha mantıklı olabilir. Gerçi ne yapılırsa yapılsın spam yapanlar yine bir yolunu bulur...

Şirketinin anti-spam stratejisinin ayrıntılarını anlatan Bill Gates, elektronik postanın ücretsiz olması nedeniyle bu kadar çok spam mesaj ortaya çıktığını belirterek, normal posta servisini örnek gösterdi. Gates, "Eğer posta servisi ücretsiz posta dağıtsaydı, posta kutumuz kesin daha fazla kredi kartı teklifi, piyango, reklam ve süpermarket bildirileriyle dolar taşardı. İşte bu nedenle bu kadar çok spam alıyoruz" dedi.

Her gönderilen elektronik posta karşılığında çok küçük de olsa bir meblağ ödeyerek, spam yığınlarının önüne geçilebileceğini savunan Bill Gates, spam'le mücadelenin gelecekte daha da önem kazanacağını belirtti.

E-posta başına ödenecek 1 cent ya da daha düşük tutarın ev kullanıcıları için fazla önemli olmadığı, ancak reklam amacıyla her gün binlerce e-posta atanlar için caydırıcı olabileceği savunuluyor. Çok az da olsa bir ücret ödemek yerine göndericinin iyi niyetini sınamak için çözümü 10 saniye sürecek bir matematik sorusu sorulabileceğini ve böylece pul satın alınmış kabul edilebileceğini ifade eden Microsoft yetkilileri, bu sayede iletişimde demokrasi ilkesine de saygı gösterilmiş olacağını kaydetti.

İnternet uzmanları, elektronik postayı ekonomik çıkar haline dönüştürmenin iletişim demokrasisine zarar verebileceği uyarısında bulunuyor.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?