ZIKZAK WEBLOG



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Geçen gece kanal değiştirirken ARTE adlı Fransız televizyon kanalında Türkiye ile ilgili görüntüler gördüm ve seyretmeye başladım. Programda sanırım Türkiye'nin Avrupa Birliğine hazır olup olmadığıyla ve Fransa'da da benzeri yaşanan baş örtüsü sorunuyla ilgili bir şeyler anlatılıyordu. Konuşmalar Fransızca olduğundan hiçbir şey anlamadım ama ikili diyaloglar Türkçe'ydi ve insanların ne dedikleri duyulabiliyordu. İlk başta İstanbul'dan manzara resimleri, trafik ve gökdelenler gösterildi ve Türkiye'de çalışan birkaç Fransız ile bir ofiste sohbet edildi. Daha sonra bir tekstil fabrikasına gidildi ve fabrika gezildi. Fabrikanın sahibi yada müdürü olan kapalı bir bayan konuşturuldu. Sanırım Fransızlara ilginç gelmiş olan şey fabrikada daha çok kadınlara yönelik mayo, iç çamaşırı ve günlük kıyafet üretilmesiydi. Kapalı bayana işte bunlar hakkında sorular sordular. O da gayet güzel konuştu. Eline bir iç çamaşırı aldı ve ürünlerin güzelliğini anlattı. Gençlerin bunları talep ettiğini, bunun kişisel bir seçim olduğunu ve onu hiç mi hiç ilgilendirmediğini falan söyledi. Sonra hep beraber kadının evine gidip yemek yediler. Yine hemen dikkatlerini başları açık olan, bilgisayar ve internet kullanan evin iki kızı çekti. Anlaşılan yine şaşırmış olacaklar ki kapanmayla ilgili birşeyler sordular. Onlar da bize yapılan bir baskı yok, biz böyle rahat ediyoruz gibi cevaplar verdiler. En sonunda da konu Avrupa Birliğine geldi. Evin beyi alsalar da olur almasalar da dedi. Evin hanımı ise Türkiye'nin yolunu 1920'lerde belirlediğini ve bu yolda ilerlediğini, Avrupa'nın ise 80 yıldır bunu hala anlayamadığını falan anlattı. Kapanışta da Galata Köprüsü'nde akşam saatlerinde oltalarıyla balık tutan insanları gösterip kamerayı okunan ezanla birlikte ışıklandırılmış camilere çevirerek programı sonlandırdılar. Programın genelinde sanırım Türkiye'nin modern yüzü ve artık değiştiği anlatılmak isteniyordu. Ben kapalı hanımın konuşmalarını gerçekten çok beğendim. Keşke Türkiye'deki herkes böyle modern düşünse ve bir kısım düzeni değiştirmek uğruna, diğer kısım da istedikleri gibi olmayan kişileri değiştirmek uğruna ortamı germese......

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?