- Zeytin normalde bir sene kadar bekletilince olgunlaşıyormuş. Ama adamlar zeytini bir hafta içinde karartmak için tankların içine demir sülfat, siyah kumaş boyası ve paslı demir parçaları atıyorlarmış. Piyasadaki zeytinlerin büyük bir kısmı böyleymiş.
- Ucuz kaşar peynirleri piyasadaki bozulmuş ve küflenmiş kaşarlar toplatılıp, kazanlarda tekrar kaynatılarak hazırlanıyormuş.
- Doğudaki hayvan yetiştiricileri İran ve Irak'tan kaçak hayvan getirip, bunlardan hasta olanları yine bu ülkelerden çok ucuza aldıkları, kullanım süreleri 1980'lerin başlarında dolan ilaçlarla tedavi ediyorlarmış. Hastalıktan veya ilaçtan zehirlenerek ölenleri de hemen kesip piyasaya sürüyorlarmış.
- Piyasadaki balların neredeyse tamamı sadece şeker kullanılarak yapılıyormuş. Bunların içine katılan bir madde sonucunda da bu balların gerçek mi yoksa sahte mi oldukları tahlillerde bile anlaşılamıyormuş. Gizli kamera çekimlerinde, üretici adam müşteri olarak gelen Arena ekibinden birine "isterseniz mavi bal yapayım" diyordu.
- Pazarlarda satılan ucuz salam, sosis ve sucuk için Arena ekibinin adamı "bununların içinde ne var? tavuk veya at eti falan mı?" diye soruyordu. Satıcı adam da "Onlar olsa yine iyi. Bozuk etleri, tavuğun veya ineğin atılacak yerlerini kullanıp bunları hazırlıyorlar. Hiç 2 veya 3 milyona salam olur mu?" diyordu.
- Bazı üstün zekalılar da çöplere atılan içki, şampuan ve temizlik malzemesi şişelerini toplayıp, bunları kendi imalatları olan maddelerle doldurup anlaşmalı oldukları marketlere satıyormuş.
0 yorum:
Yorum Gönder