ZIKZAK WEBLOG



WEBLOG

Zikzak, kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalarda, daha çok site sahibini ilgilendiren konularda yazılar ve linkler bulunmaktadır. Site geneli hakkındaki düşüncelerinizi, önerilerinizi ve isteklerinizi bir eposta aracılığıyla bildirebilirsiniz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ARŞİV . . LİNKLER . . EPOSTA . . .

Apartmanımızın kadrolu dilencileri oldu. Genelde haftada bir geliyorlar. Babama "verme şunlara para" diyorum, ama babam, "kapıya gelen birini eli boş göndermek olmaz, hırsızlık mı yapsınlar" diyor. İyi güzel de baba, bak, bizim 15 daireli apartmandan sadece 1 milyon lira toplasalar, bulunduğumuz sokaktaki yaklaşık 100 apartmandan birkaç saatte 100 milyon lira toplamış olmazlar mı deyince ve kendi maaşının ne kadar olduğunu hatırlatınca babamın aklı başına geldi. Tabi bu son toplam dilencinin inandırıcılığıyla alakalı. Eğer yetenekli biriyse rahatlıkla her apartmandan 5 - 10 milyon toplayabilir. Böyle olunca da bir günde topladıkları para rahatlıkla çoğu çalışanın bir ayda kazandığından fazla eder. Sakın ihtiyaçları olup olmadığını nereden biliyorsun demeyin. Apartmandan bazıları bunların kıyafetlerine bakıp acıyor ve torba torba kullanılmış kıyafet veriyor. Ama nedense o giysi dolu torbalar çöpten çıkıyor. Bence ihtiyacı olan kimse onları öylece çöpe atmaz...

Kazanç bakımından benzer bir olay da geçen hafta gazetelerde vardı. Eminönü'ndeki seyyar satıcıların ne kadar fazla kazandığıyla ilgili bir haberdi. Onu okuyunca dedem ve kiracısı adamın arasında geçen bir konuşma aklıma gelmişti. Dedem Eminönü'nde satıcılık yapan adama "gel sana doğru dürüst bir iş bulalım, karda, çamurda rahat edersin, düzenli bir gelirin olur" demişti. Adam da dedeme "yahu amca sen ne diyorsun, benim geleceğimle oynama, bulacağın işten ayda kazanacağım parayı ben bir günde kazanıyorum" demişti...

0 yorum:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



« »


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

Linkler

Sitenizin ismini aşağıdaki bölümde görmek istiyorsanız, Zikzak'a kalıcı bir link vermeniz ve bunu bir e-posta ile bana bildirmeniz gerekmektedir...

aicis
altiustutasarim
aslicin
bebelog
benhayattayken
blogkardesligi
bloglaralemi
deeperandfaster
ekonomiturk
ellibir
esinperisi
fikirbaz
findikkabugu
geriden
golgelimavi
izlenimler
keditasmasi
limk
mada
mentaldisorder
n
naylondefter
notdefteri
ozgekilicoglu
sosyalmekan
stadyum
sulusepken
taheny
thezgi
turkce

diğer linkler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

İletişim

E-posta göndermek için aşağıdaki formu veya zikzakweblog@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BAŞA DÖN . . .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?